IZ DF-A POZVALI: Stanković da pokrene postupak protiv Katnića - Volim Podgoricu

IZ DF-A POZVALI: Stanković da pokrene postupak protiv Katnića

Demokratski front je pozvao Vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da, nakon iskaza generala Bratislava Dikića i bivšeg agenta CIA Džozefa Asada o brutalnim zloupotrebama specijalnog tužioca Milivoja Katnića i pritiscima kojima su bili izloženi da lažno optuže Andriju Mandića i Milana Kneževića, po službenoj dužnosti pokrene postupak protiv Katnića i Saše Čađenovića.

Kako se dodaje u saopštenju koje je potpisao poslanik DF Milun Zogović, prošlo je deset dana otkad je Dikić upoznao vijeće Apelacionog suda o torturi i pritiscima koje je trpio od tužioca Katnića ne bi li kroz svoju odbranu lažno optužio Mandića i Kneževića, a da najodgovorniji u tužilaštvu, Ivica Stanković, nije formirao predmet i započeo istragu.

“Juče je crnogorska javnost upoznata i sa ovjerenim iskazom bivšeg agenta CIA Džozefa Asada koji je opisao hronologiju pritisaka i torture od Milivoja Katnića, i to sve u namjeri da lažno optuži Mandića i Kneževića, kako bi dobio izmijenjeni status u procesu. Pošto je Asad to odbio, za njim je Milivoje Katnić dva puta raspisao crvenu Interpolovu potjernicu, koja je nedavno trajno ukinuta pod obrazloženjem da se radi o politički motivisanom postupku. I umjesto da Ivica Stanković promptno reaguje na ove navode Asada i formira predmet protiv Katnića, u tužilaštvu je zavladala svojevrsna Omerta, ili bolje reći ravnoteža straha između VDT-a i GST-a, koji opterećeni međusobnim ucjenama i nepočinstvima urušavaju posljednje ostatke crnogorskog pravosuđa”, ističe se u saopštenju Zogovića.

Kako dodaje, ukoliko Stanković zbog svega navedenog, do kraja nedjelje po službenoj dužnosti ne pokrene postupak protiv Milivoja Katnića, učiniće to Demokratski front protiv jednog i drugog.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com