URA: Uprava policije hitno da zaštiti CZIP i omogući im nesmetan rad - Volim Podgoricu

URA: Uprava policije hitno da zaštiti CZIP i omogući im nesmetan rad

Zbog ogromnog pritiska koji se nedeljama vrši na predstavnice/ke Centra za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP), otvorenih prijetnji, napada na njihovu imovinu i zastrašivanja neutemeljenim krivičnim prijavama, pozivamo Upravu policije (UP) da hitno reaguje i preduzme sve mjere iz svoje nadležnosti, kako bi se stalo na kraj takvom siledžijskom ponašanju.

Žalosno je što jedna NVO uopšte i mora obavljati posao državnih institucija, koje godinama svojim nečinjenjem kumuju uništavanju crnogorskog ekosistema, ali je još gore da Uprava policije (UP) i tužilački organi sjede skrštenih ruku, dok se predstavnicima/ama CZIP-a nesmetano prijeti i podmeće, ne bi li odustali od časnog i sjajnog posla koji godinama uspješno obavljaju, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA je, kao jedan do ključnih činilaca nove vlasti, pozvala Upravu policije (UP) da prekine pasivan odnos i ozbiljno se pozabavi svim dešavanjima vezanim za CZIP, jer se i za svjesno okretanje glave i nečinjenje mora odgovarati pred Ustavom i zakonima Crne Gore.

„Svi moraju biti svjesni da je Crna Gora okrenula novi list i da će se svako činjenje ili nečinjenje, koje je u suprotnosti sa Zakonom, uredno i odlučno sankcionisati. Zbog toga više nema prostora za beskonačno prebacivanje loptice odgovornosti, dok se mladi ljudi – samo zbog svog plemenitog i altruističkog rada za javni interes, na ovako bezobziran način napadaju i šikaniraju. Uprava policije (UP) mora preduzeti najhitnije mjere kako bi zaštitila predstavnike/ce CZIP-a i kako bi im omogućila nesmetan rad, shodno pozitivnim propisima Crne Gore“, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

Predstavnici Centra za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) nedeljama su meta otvorenih prijetnji, koje su rezultirale i napadom na njihovu privatnu imovinu, dok je danas protiv njih podnijeta i krivična prijava zbog toga što su „uz odobrenje Uprave policije (UP), uklonili nelegalne naprave za lov (vabilice)“.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com