ĆALOVIĆ-MARKOVIĆ: Građani shvatili da se vlast može promijeniti olovkom, DPS u šoku zbog rezultata izbora - Volim Podgoricu

ĆALOVIĆ-MARKOVIĆ: Građani shvatili da se vlast može promijeniti olovkom, DPS u šoku zbog rezultata izbora

Izvršna direktorica MANS-a Vanja Ćalović Marković, kazala je za emisiju “Načisto” na TV Vijesti da su je rezultati parlamentarnih izbora iznenadili, te da je “važno da su građani razumjeli da se vlast može promijeniti olovkom”.

Bitno nam je da nađemo legitimne mehanizme da oduzmemo imovinu onima koji su je nezakonito stekli, poručila je ona.

“ DPS sve što je radio u posljednje vrijeme  radio je uz fingiranje svih mogućih rasprava. Ignorisali su stručne predloge, da svoja pitanja stave u prvi plan, a ta pitanja nikada nisu bila ekonomija, korupcija, organizovani kriminal. Prevarili su se, ispostavilo se da se jedan dio njihovih birača više plaši Boga nego Mila Đukanovića, kaže Ćalović Marković.

Mislim da su, dodaje ona, Đukanović i DPS bili u šoku rezultatima izbora.

„Ovo su prvi izbori koji su raspisani po pravilima koje je DPS pisao. Proglašavane se tajnom brojne transakcije u budžetu. Opozicija je izašla na takve izbore gdje je DPS bio u prednosti. Očigledno je aktivno uključenje crkve u politiku, ali ih je Đukanović kroz Zakon o slobodi vjeroispovijesti uključio. Inače, Zakon o slobodi vjeroispovijesti je diskriminatoran. Crkva se protiv tog zakona bavila svim sredstvima“, rekla je Ćalović Marković.

Važno je, kaže ona, da su građani razumjeli da se vlast može promijeniti olovkom.

„Imamo jačanje desnice, uključivanje Crkve, imaćemo vladu koje će činiti partije koje nemaju toliko toga zajedničkog. Dosadašnje partije na vlasti su dominantno imale samo lične interese, korupciju“, kazala je Ćalović Marković.

Istakla je i da Duška Kneževića ne doživljava kao humanistu koji se bori za društvo i protiv režima, te da “on i slični samo mogu biti pokajnici i svjedoci saradnici”.

 

1 komentar

  1. Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; many of us have developed some nice methods and we are looking to exchange strategies with others, please shoot me an email if interested.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com