MOMČILO KRAJIŠNIK IZGUBIO BITKU SA KORONOM: Sahranjen na Palama (VIDEO) - Volim Podgoricu

MOMČILO KRAJIŠNIK IZGUBIO BITKU SA KORONOM: Sahranjen na Palama (VIDEO)

Momčilo Krajišnik, prvi predsjednik Narodne skupštine RS, sahranjen je danas na groblju Pribanj kod Pala.

Opelo je, uz sasluženje više sveštenika eparhije, služio Njegovo preosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom, koji je u besjedi podsjetio da je Krajišnik izgubio bitku od virusa korona, koji hara cijelim svijetom.

“Svi koji smo ga poznavali, znali smo da je bio drag čovjek, iskren vernik, kako malo ko među nama i veliki iskušenik koji nikada nije izgubio radost života”, istakao je mitropolit Hrizostom.

On je naveo da je Krajišnik bio Srbin i pravoslavac, koji je poštovao i volio svakog čovjeka, a u političkom smislu volio sve ljude i sve narode.

Izražavajući tugu za izgubljenim dobrim čovekom i pravoslavcem, mitropolit Hrizostom naglasio je da je Krajišnik zaslužio veliko poštovanje i ljubav svih.

Mitropolit dabrobosanski rekao je da je Krajišnik hrišćanski podnio i presudu Haškog tribunala, znajući da su to odredile velike sile.

Krajišnik je zbog infekcije virusom korona i obostranom upalom pluća 30. avgusta primljen na Kliniku intenzivne medicine UKC-a gdje je preminuo 15. septembra.

Bio je prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i prvi srpski član Predsjedništva dejtonske BiH.

Presudom Haškog tribunala Krajišnik je 17. marta 2009. osuđen na 20 godina zatvora za zločine počinjene tokom rata u BiH.

Nakon odležane dvije trećine kazne, pušten je na slobodu 2013. godine.

Atvbl.com Foto: Avaz.ba/E. Trako

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com