POČINJE SJEDNICA: Konstituišu vlast, biraju predsjednika parlamenta u Budvi

Prva sjednica Skupštine opštine Budva zakazana je za danas sa početkom u 10 časova u sali Opštine Budva.

Kako je saopšteno iz skupštinkse Službe, na dnevnom redu nalazi se jedna tačka – Izbor predsjednika Skupštine opštine Budva.

“Usvajanju predloženog dnevnog reda prethodi podnošenje Izvještaja Opštinske izborne komisije i potvrđivanje mandata odbornicima novog mandatnog saziva Skupštine. Takođe napominjemo da zbog složene epidemiološke situacije, kao i ograničenosti prostora, omogućava se prisustvo medija uz poštovanje mjera NKT-a”, navode u saopštenju.

Podsjećamo, odbornici koalicija “Za Budućnost Budve”, Demokrata i “URA za sve građane Budve”, njih 21, uputili su 10. septembra dopis predsjedniku SO Budva Krstu Radoviću za zakazivanje prve sjednice novoizabrane skupštine, piše RTV Budva.

U zahtjevu koji su uputili Radoviću, odbornici su naveli da su na osnovu rezultata Opštinske izborne komisije za izbor poslanika koji su utvrđeni 5. septembra ispunjeni svi uslovi za održavanje konstitutivne sjednice, kao i da zbog zbog višemjesečnog problema sa blokadom žiro računa Opštine Budva postoje razlozi hitnosti za njeno održavanje, kako bi se nova gradska uprava konstituisala u što kraćem roku i posvetila rješavanju tog gorućeg problema.

Takođe, navode da je u prethodna dva mjeseca došlo do nezakonite i nasilne promjene vlasti i da je od suštinskog zančaja da u što hitnijem roku bude uspostavljena nova legitimna i legalna vlast, koja proističe iz volje građana na održanim izborima.

Prema rezultatima OIK, nakon lokalnih izbora održanih 30. avgusta u Budvi, koalicija “Za budućnost Budve” ima 14 odbornika, Demokrate šest, dok URA ima jedan odbornički mandat.

U novom skupštinskom sazivu DPS će imati 11 odborničkih mandata, a SDP jedan.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close