POKLON GLAVNOG GRADA: Počela izgradnja igrališta u Pažićima - Volim Podgoricu

POKLON GLAVNOG GRADA: Počela izgradnja igrališta u Pažićima

Ekipe Zelenila počele su radove na novom dječijem igralištu u Danilovgradu, a sredstva su obezbijeđena iz budžeta Glavnog grada.

Kako podsjećaju, Glavni grad je nedavno i rekonstruisao sportsko igralište u dvorištu gimnazije na Cetinju, a nastaviće sa praksom finansiranja projekata bitnih za zajednice u drugim opštinama i u narednom periodu.

“Po uzoru na dječija igrališta koja ambijentalno upotpunjuju izgled Podgorice i već predstavljaju omiljena mjesta za igru i druženje naših najmlađih sugrađana, odlučili smo da i mališanima Danilovgrada poklonimo savremeno dječije igralište. Igralište u naselju Pažići će se prostirati na površini od 450 kvadrata i biće uređeno u obliku saća, a osim sprava za igru najmlađih na bezbjednoj podlozi od tartana, u planu je i ozelenjavanje okoline”, istakli su u Glavnom gradu.

Planirano je da ova površina osim što će sadržati igralište za najmlađe, takođe bude privedena namjeni. Prostor od 240 kvadrata oko samog igrališta biće oplemenjen raznim biljnim vrstama, tako da će stanovnici ovog dijela opštine nakon završenih radova dobiti i novu manju parkovsku površinu.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com