U prvih šest mjeseci ŽICG pozitivno poslovao - Volim Podgoricu

U prvih šest mjeseci ŽICG pozitivno poslovao

Željeznička infrastruktura Crne Gore, u cilju što bolje organizacije poslovanja kompanije preduzela je mjere smanjenja troškova na svim troškovnim mjestima, ograničavanja novog zapošljavanja u administraciji, smanjenja ostvarenih prekovremenih časova i primjenila istitut sporazumnog prestanka rada zaposlenog, što je za rezultat imalo ostvareni pozitivan poslovni rezultati za prvih šest mjeseci ove godine.

Kako ističu u saopštenju ŽICG, sve mjere su dogovorene uz punu saradnju sa oba reprezentativna sindikata, piše RTCG.

Sve preduzete mjere, omogućile su realizaciju sporazumnog prestanka radnog odnosa od kraja 2018. godine do danas, za ukupno 71 zaposlenog uz isplatu otpremnine u ukupnom iznosu od 475.497 eura. Na ovaj način je stvorena mogućnost zapošljavanja nedostajućeg visoko-stučnog kadra, radi njihove obuke i pripreme za preuzimanje, organizovanje i upravljanje Društvom u narednom periodu, kroz smjene generacija.

“Pozitivni rezultati omogućiće dalju internu reorganizaciju radi povećanja stepena efektivnosti i efikasnosti poslovanja. Tim povodom je u kompaniji održano više sastanaka na temu sanacije, reorganizacije i kontrole, radi unapređenja željezničkog sektora, naročito u vrijeme globalnih poremećaja izazvanih epidemijom. Zanimanja koja su direktno vezana za bezbjednost željezničkog saobraćaja su veoma specifična i zahtijevaju odgovarajuću, odnosno prvu zdravstvenu grupu. Zaposleni, koji nakon više godina provedenih na tim poslovima izgube zdravstvenu grupu, te stoga ne mogu više obavljati poslove i radne zadatke neposrednog regulisanja željezničkog saobraćaja, kao i oni koji zbog ispunjenja jednog od uslova za odlazak u penziju, više nijesu u mogućnosti da pruže punu efikasnost u radu, prihvatili su, na obostrano zadovoljstvo, ponudu sporazumnog prestanka radnog odnosa”, izjavio je predsjednik Odbora direktora Safet Kalač.

Da su kvalitet poslovanja i dobri poslovni rezultati, briga o zaposlenima, kao i društvena odgovornost ŽICG prepoznate i u regionu govori i činjenica da je ta komapnija dobitnik dvije prestižne međunarodne nagrade.

“Ove nagrade su i dodatni motiv i još jedno priznanje kojim su potvrđena naša nastojanja da poslujemo efikasno i društveno odgovorno i na taj način, uz podršku Vlade Crne Gore i u saradnji sa međunarodnim finansijskim institucijama doprinesemo razvoju, ne samo kompanije, već društva uopšte”, zaključio je Kalač.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com