VULIĆ I ORLANDIĆ OPTUŽENE DA SU NEZAKONITO POMAGALE DPS-u: Suđenje zakazano za oktobar - Volim Podgoricu

VULIĆ I ORLANDIĆ OPTUŽENE DA SU NEZAKONITO POMAGALE DPS-u: Suđenje zakazano za oktobar

Suđenja dvjema aktivistkinjama Demokratske partije socijalista (DPS) Dušici Vulić i Mileni Orlandić, zaposlenim u podgoričkom javnom preduzeću Zelenilo, zakazano je za 12. i 18. oktobar u Osnovnom sudu u Podgorici.

Vulićevoj će se suditi za krivično djelo povreda slobode opredjeljenja pri glasanju, dok će Orlandić odgovarati za uništavanje dokumenata glasanja.

TEREN PREPOZNAO KRIVIČNO DJELO: Optužni predlog protiv Dušice Vulić, a ko su nalogodvci?

OSUMNJIČENA ZA UNIŠTAVANJE DOKUMENATA O GLASANJU: Mileni Orlandić zadržavanje do 72 sata

To je “Vijestima” saopšteno iz podgoričkog Osnovnog suda u Podgorici.

Oni su objasnili da Osnovno državno tužilaštvo, koje je podnijelo optužni prijedlog protiv Vulić, nije tražilo određivanje pritvora. Postupak je pokrenut na osnovu audio snimka razgovora koji je 18. avgusta objavio portal In4s. Na njemu se čuje kako Vulić uslovljava kandidata za profesionalni angažman u Vojsci Crne Gore podrškom DPS za parlamentarne izbore. Ona tom prilikom poručuje Slavoljubu Markoviću podoficiru u Vojsci, i njegovoj kćerki Mariji, kandidatkinji za prijem u Vojsci po ugovoru, da ih teren ne prepoznaje, aludirajući da ih DPS nije prepozao kao njihove glasače i Crnogorce.

I Orlandić, koja je inače pomoćnica direktora u “Zelenilu”, braniće se sa slobode jer joj je pritvor ukinut 8. 9. na prijedlog ODT, zato što su, kako je kazala “Vijestima” savjetnica za odnose s javnošću Osnovnog suda Nikoleta Golubović, prestali razlozi zbog kojih je određen četiri dana ranije.

Pritvorski osnov bio je – uticaj na svjedoke ili falsifikovanje dokaza.

“Shodno predlogu ODT Podgorica… od 8. 9. 2020. za ukidanje pritvora osumnjičenoj, Osnovni sud u Podgorici je 8. 9. 2020. ukinuo pritvor osumnjičenoj M. O., određen rješenjem ovog suda 4. 9. 2020. godine, jer su prestali razlozi zbog kojih je pritvor određen, i odredio da se osumnjičena ima odmah pustiti na slobodu”, navodi se u odgovoru suda.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com