Novak poslao snažnu poruku djeci Crne Gore: Budite hrabri i odvažni, čuvajte prirodu, maštajte (VIDEO) - Volim Podgoricu

Novak poslao snažnu poruku djeci Crne Gore: Budite hrabri i odvažni, čuvajte prirodu, maštajte (VIDEO)

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, uputio je danas poruku djeci Crne Gore kojom ih poziva da veselje, radost, osmjeh i bezbrižnost koju sada imaju, nose kroz čitav svoj život i da se i u teškim trenucima uvek vraćaju najvažnijim vrijednostima u životu – ljubavi, miru, spokoju, skladu i saosjećanju.

Đoković je ovu poruku uputio u susret 21. dječijem saboru, koji se tradicionalno održava na Cetinju početkom svake školske godine, a koji će se ove godine održati kada epidemiološke prilike u zemlji to budu dozvolile i u skladu sa okolnostima u kojima se nalazimo.

Đoković je uputio čestitke i zahvalnost Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori koja uprkos teškim uslovima i vanrednim okolnostima organizuje Dječiji sabor na kome učešće uzme oko 2.000 djece i omladine, ukazujući na određene životne vrijednosti koje su mu značile, i koje mu i dan-danas znače u njegovom ličnom i profesionalnom životu:

“Trudite se da živite što bolje i da sebi obezbjedite najbolji mogući život i sklad, mir u duši, a to ćete jedino postići, u onoj punoj mjeri u kojoj želite, ukoliko se brinete o drugima. Želio bih, takođe, da vam poručim da budete hrabri i odvažni, uprkos tome što ćete vjerovatno kroz život nailaziti na mnogo otpora i osuda ako ste drugačiji, a trebate da budete drugačiji i da težite da budete najbolja i najoriginalnija verzija sebe. Samo tako možete zapravo da ispunite neku svoju životnu misiju, jer smo svi različiti na svoj način.”

U dirljivoj poruci učesnike dječjeg sabranja Novak ohrabruje da slobodno maštaju i stvaraju svoj neki svijet, svoju neku realnost za koju smatraju da je najbolja i za njih i za sve ljude oko njih:

“Imajte na umu da niste sami, volite prirodu, razumite svijet u kojem živite jer samo na taj način možete da budete u potpunosti usklađeni i ispunjeni. Šta god izabrali da radite u životu profesionalno, ipak duša, srce i um trebaju da budu izbalansirani. U današnjem materijalnom trodimenzionalnom svijetu nas često podsjećaju kako trebamo da živimo iz glave, i sve je to u redu, ali sve ređe i ređe se ljudi podsjećaju na ono što je istinski najbitnije, a to je duh, duša, srce, ljubav i mir.

Nadam se da ću vas ovom prilikom inspirisati i podsjetiti i sebe na te jako značajne i važne poruke, koje se trudim da i sam zastupam svakodnevno. Volim vas puno i želim vam sve najbolje. Svako dobro!,”poručio je Novak.

 

 

 

 

2 komentara

  1. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this brilliant blog! I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will share this site with my Facebook group. Chat soon!

  2. Oh my goodness! an incredible article dude. Thanks Nonetheless I’m experiencing subject with ur rss . Don know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting similar rss drawback? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com