INCIDENT U DOBROTI: Medicinar pretukao pacijenta? - Volim Podgoricu

INCIDENT U DOBROTI: Medicinar pretukao pacijenta?

Medicinski tehničar iz Specijalne bolnice za psihijatriju Dobrota, neće odgovarati jer je navodno 13. septembra pretukao pacijenta.

To je odlučilo kotorsko Osnovno državno tužilaštvo – njima je incident u toj zdravstvenoj ustanovi prijavljen tek četiri dana nakon “okršaja” na akutnom muškom odjeljenju.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da je tog dana tehničar napao pacijenta i nanio mu povrede u predjelu oka.

Navodno, sve do prije dva dana policija nije obavještavana o tom događaju.

“Dežurni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru je od strane policijskih službenika Uprave policije Odjeljenja bezbjednosti Kotor obaviješten o incidentu koji se dana 13. 09. 2020. godine dogodio u Specijalnoj bolnici za psihijatriju Dobrota, te je nakon prikupljanja svih podataka neophodnih za donošenje odluke, ocijenio da nema osnova da se protiv bilo kojeg lica podnese krivična prijava zbog izvršenja nekog krivičnog djela za koje se vrši gonjenje po službenoj dužnosti”, odgovorila je “Vijestima” portparolka Osnovnog državnog tužilaštva Kotor, tužiteljka Ana Marinović.

Odgovarajući na ponovljeno pitanje, objasnila je kada su obaviješteni.

“Dežurni državni tužilac je o predmetnom incidentu obaviješten dana 17. 09. 2020. godine”, kazala je Marinović.

Sagovornici “Vijesti” iz Specijalne bolnice u Dobroti, kazali su da je neko pokušao da “događaj zataška”, ali da se istina saznala kada su u tu zdravstvenu ustanovu došli zaštitnici prava pacijenata.

Na pitanja nisu odgovorili  iz te zdravstvene ustanove.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com