KRIVIČNA PRIJAVA ZA KESIĆA: Izazivao vjersku mržnju prema vjernicima SPC - Volim Podgoricu

KRIVIČNA PRIJAVA ZA KESIĆA: Izazivao vjersku mržnju prema vjernicima SPC

Advokat Nemanja Aleksić iz Novog Sada podnio je krivičnu prijavu protiv Zorana Kesića, autora i urednika emisije “24 minuta sa Zoranom Kesićem” zbog, kako se navodi u prijavi, “izazivanja vjerske mržnje i netrpeljivosti prema vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Republici Srbiji, Republici Crnoj Gori”, prenose srpski mediji.

“U stanju kada je bio sposoban da shvati značaj svoga djela i da upravlja svojim postupcima, svjestan svoga djela i htio njegovo izvršenje, svjestan da je njegovo delo zabranjeno, širio vjersku mržnju i netrpeljivost prema vjernicima Srpske pravoslavne crkve, a posebno prema vjernicima u Republici Srbiji, Republici Crnoj Gori, na taj način što je u svojoj televizijskoj emisiji sa nazivom “24 minuta sa Zoranom Kesićem”, koja se emituje putem televizijskog kablovskog kanala “Nova S”, iznio više uvredljivih izjava kojima je izložio poruzi vjerske simbole pravoslavne hrišćanske vjere, njene svetitelje i sveštenstvo, čime je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti”, piše u tužbi i dodaje se da Kesić često u svojoj emisiji iznosi anti-srpske stavove.

Advokatu Aleksiću je posebno zasmetao Kesićev komentar izbora u Crnoj Gori kada je konstatovao da je sveti Vasilije Ostroški 30. avgusta na izborima pobijedio Mila Đukanovića posredstvom “svog pi-ara Amfilohija Radovića“, javlja Beta.

“Glasačima u Crnoj Gori izgleda da se najviše svidio upravo Vasilije Ostroški, koji iz opravdanih razloga nije mogao da učestvuje na izborima, ali je zato iscimao svog PR-a Amfilohija Radovića, da po prvi put u životu izađe na izborno mjesto i glasa. Dobro, tehnički, izađe iz džipa pa glasa. No, iz čega će? …U trenutku kada je mitropolit ubacio svoj listić u glasačku kutiju, dogodila su se tri čuda. Jedna munja zaparala je nebo nad Lovćenom. Zasijalo je nešto pod Ostrogom.

Vlado Georgiev dobio je u svom studiju u Beogradu inspiraciju za novu pjesmu… Sve su to bila jasna znamenka onoga što je uslediijlo. Toma je čekao 30 godina da završi fakultet. Vulin je čekao 30 godina da završi vojsku. A Crna Gora je čekala 30 godina da čuje priznanje poraza od Mila Đukanovića, makar i uvijeno, kako to samo on umije i zna”,  citiraju se u krivičnoj prijavi riječi  Zorana Kesića.

U slučaju da srpsko pravosuđe nađe osnovanim navode iz prijave i nadležni sud osudi Kesića, moguće je da, zbog djela izazivanja vjerske i nacionalne mržnje, emisija “24 sata sa Zoranom Kesićem” bude i zabranjena za emitovanje.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com