NIKOLIĆ: Dačić negira, a Dritan potvrđuje miješanje Srbije u izborni proces u Crnoj Gori

Samo politički neupućene i neobaviještene osobe u našem regionu mogu da iznenade izjave odlazećeg ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića. Nakon godina pretvaranja i neuspjelog simuliranja proevropskog političkog opredjeljenja, Dačić se konačno našao u svom prirodnom okruženju i vratio na fabrička podešavanja, kazao je portparol DPS-a Miloš Nikolić.

Nije mu, kako kaže, dugo trebalo da se prisjeti omiljenih metoda vođenja imperijalističke politike pod izgovorom brige za”sudbinu Srba u regionu”.

“Kako je devedesetih zajedno sa Slobodanom Miloševićem brinuo o Srbima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini tako i danas, po istoj matrici, tu brigu usmjerava ka navodno ugroženim Srbima u Crnoj Gori. Ta “briga”, se neslavno završila pogibijom na hiljade civila i progonom Srba iz Hrvatske, Bosne i sa Kosova. To da se Srbija miješa u politički život Crne Gore priznao je i “albanski četnik” ( kako ga od milošte nazivaju srpski mediji) Dritan Abazović, koji je otvoreno saopštio da je država Srbija pomagala opoziciji u ovom izbornom procesu”, navodi se u saopštenju.

Ukoliko Dačiću, kaže Nikolić, to nije dovoljan dokaz o miješanju neka samo pogleda srpske državne medije, tabloide i političke emisije koje mjesecima satanizuju Crnu Goru.

“A nije na odmet da proanalizira i trošenje uplata iz budžeta Srbije za, kako oni kažu: “potrebe jačanja identiteta Srba u Crnoj Gori”. Uostalom o njegovom ličnom miješanju, govori i prijetnja da građanima porijeklom iz Crne Gore koji žive u Srbiji, koji podržavaju politiku zvanične Podgorice, treba oduzeti srpsko državljanstvo?! Crna Gora nikada neće biti dio ni “albanskog”, ni “srpskog sveta”, već samo evropskog, kojem od 2006. odlučno stremi. Multietnički, multivjerski sklad i evropske vrijednosti su jedini “svet” kojem Crna Gora pripada i kojem će pripadati, uprkos svim pokušajima trenutne srpske vlasti i njenih mentora da je spriječe na tom putu”, zaključio je Nikolić.

loading...
Tagovi

Slične Objave

3 komentara

  1. U zatvor bi ja tebe baćoni za potkupljivanje glasača a dps proglasit ka nacističkom partijom u Njemačkoj pa vas mać za sva vremena. Glasali smo da ne lajete više tako da muči jado jadni.

  2. Николићу остави се ти Анализа ваша партија ево 30 година само пљујете по Србима и јадикује те по јадовизији о изгубјеним привилегијама вас је давних 90 тих довео Народ на власт а сада вас је смијенио са оловком у руци и да ће Бог и СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИ И ПЕТАР ЦЕТИЊСКИ да се више не појавите на ЦРНОГОРСКОЈ политичкој сцени.Но како виђех синоћ вашег шефа на ТВ он ће у комите то јест шуми идите сви са њим који се тако презентују част поштеним у вашој партији који мораше да раде по наређењу.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close