OVO JE CIJELI SVIJET ČEKAO: Evo u kom stanju je Mihael Šumaher - Volim Podgoricu

OVO JE CIJELI SVIJET ČEKAO: Evo u kom stanju je Mihael Šumaher

Još od kada je Mihael Šumaher krajem decembra 2013. teško povrijedio glavu, od svijeta je ostalo sakriveno njegovo zdravstveno stanje.

Porodica, agent i prijatelji držali su ga u strogoj izolaciji od svijeta, krili su ga od tabloida, a rijetki, zaista rijetki prijatelji koji su mogli da ga obiđu, govorili su da je stanje “teško”. I to je sve. Drugih detalja nismo imali. Sve do sada.

Naime, kako prenosi Korijere delo sport, u dokumentarnom filmu francuskog TMC-a, neurolog Erih Riderer otkrio je da je slavni “Šumi” – bolje nego što je bio. Ne previše, ali malo bolje.

“Mihael Šumaher je budan, diše, srce mu ima lijep ritam. Vjerovatno može i da sjedne, čak možda i da napravi neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga”, rekao je najprije ovaj doktor.

Ovo zvuči lijepo, ali navijači ne treba da se nadaju, jer je odmah stigla opomena:

Iako su ove riječi prilično ohrabrujuće, njegova sljedeća rečenica je, nažalost, bila daleko pesimističnija:

“Mislim da je ovo najviše što će on moći”.

Njemački profesor neurologije smatra da Šumaher nije u stanju koje može da dovede do oporavka ili značajnijeg napretka, prenosi Blic.rs.

“Povrede koje je zadobio su trajne prirode i ne postoji reverzibilan proces koji bi ga doveo u pređašnje stanje. On je u svojevrsnom vegetativnom stanju, što znači da jeste budan, ali ne odgovara”, rekao je Erih Riderer, a prenosi Korijere delo sport.

1 komentar

  1. Oh my goodness! an amazing article dude. Thanks a ton Even so My business is experiencing problem with ur rss . Do not know why Unable to join it. Will there be anyone acquiring identical rss problem? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com