PORTUGALAC OBILAZI SVIJET NA MINI MANKI MOTOCIKLU: U Herceg Novom kao kod kuće - Volim Podgoricu

PORTUGALAC OBILAZI SVIJET NA MINI MANKI MOTOCIKLU: U Herceg Novom kao kod kuće

Za put oko svijeta, na mini manki motociklu, priznaćete treba hrabrosti.

Posebno u vrijeme korone. Ali, Andre Souza iz Portugala, uprkos svemu, nije odustao od svog sna i krenuo je na put 12. jula.

Prevalio je do sada oko devet hiljada kilometara i prošao kroz 15 država. Iz Portugala do Španije, potom kroz Andoru, Francusku, Monako, Italiju, San Marino, Linhenštajn, Švajcarsku, Nemačku, Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Ovih dana zaustavio se u Herceg Novom. Dočekale su ga kolege, članovi hercegnovskog kluba MC Cruise, pa je zbog druženja sa njima, boravak produžio za dan.

Krenuo je na ovo putovanje, jer je kako objašnjava, želio da uradi nešto drugačije od svih. Htio je i da se podsjeti slične avanture koju je imao 2018. godine kada je obišao cijelu Južnu Ameriku i postavio svjetski rekord.

Foto: V. V.

– Posle tog putovanja vratio sam se u Portugal, upisao master za poslovne studije, ali sam već razmišljao o novom pohodu. Predstavnici firme Honda u Portugalu poklonili su mi mini manki motocikl i riješili da sponzorišu put. Planiram da obiđem sve kontinente, da pređem oko 60 hiljada kilometara i da završim putovanje u naredne dvije do tri godine, ispričao je Souza.

U Crnoj Gori i Herceg Novom bio je kaže i prije četiri godine. Ovde se osjeća kao kod kuće jer je prema njegovim riječima zemlja slična Španiji i Portugalu.

NE PLAŠI SE KORONE

Souza se ne plaši pandemije korona virusa, a uz sve probleme ona mu je kaže donijela i neke prednosti.

– Problem je prelazak granice i to otežava putovanje. Međutim, prilikom obilaska Kotora i Dubrovnika nije bilo gužve. Imao sam više mogućnosti da radim i uživam u stvarima u kojima obično ne bih mogao. Dakle, korona kao i sve ima i prednosti i mana.

– Slični su način života i kultura. Posjetio sam već Kotor, a planiram da obiđem i Budvu, a onda i Bar i Ulcinj.

Do kraja septembra njegova maršruta podrazumijeva obilazak Albanije, Srbije, Bugarske.Putovanje će završiti negdje u Africi, u Maroku ili u Gvineji Bisao, nekadašnjoj portugalskoj koloniji. I dok prevaljuje kilometre ovog putovanja već kuje planove za novo na kome će jedna od stanica biti opet Herceg Novi jer kako kaže Souza, savremeni svjetski putnik na malenom dvotočkašu – baš volim ovaj grad!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com