AMFILOHIJE: Ja poštujem vlast ali nije svaki vlastodržac za poštovanje - Volim Podgoricu

AMFILOHIJE: Ja poštujem vlast ali nije svaki vlastodržac za poštovanje

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije posetio je danas selo Brskut, u Kučima, povodom slave crkve Roždestva Presvete Bogorodice, gdje je služio liturgiju.

Mitropolit Amfilohije je posle liturgije poručio da poštuje vlast, ali da nije svaki vlastodržac za poštovanje.

„Ja poštujem vlast, ona je priziv na poredak među ljudima. Međutim, nije svaki vlastodržac za poštovanje, on je za poštovanje kao čovjek, ali ne i njegov zločin i njegova ideologija lažna i bezbožna. Ne može biti za poštovanje ona ideologija koja odriče Boga, koja se odriče vječnog i neprolaznog ljudskoga dostojanstva“, istakao je mitropolit Amfilohije.

On je rekao da se hramovi grade u ime Gospoda i da pripadaju svima zemaljskim narodima, prvenstveno onima čiji su ga preci sagradili: Brskućanima, Bratonožićima Ljevorečanima, Crnogorcima, Srbima, ali i Rusima i Kinezima i Latinoamerikancima…

“To je ono što je najvažnije i najbitnije danas u naše vrijeme kad je ponovo zavladalo bezumlje, kada hoće i Crkvu Božiju, taj Božiji narod da dijele po svojim partijskim opredjeljenjima, zaboravljajući da su osnovne dvije zapovijesti: Ljubi Gospoda Boga svoga svim srcem svojim, svom dušom svojom i svom mišlju svojom i Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe, a svaki čovjek na zemlji je naš bližnji, naš brat i i vječni sabrat“, kazao je mitropolit Amfilohije, prenijela je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Tokom proslave sa mještanima tog sela, na iznenađenje i oduševljenje prisutnih, zapjevao i pjesmu o Kosovu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com