Grbović optužuje Maraša da ga je napao i udario po ruci tokom sjednice odbora direktora - Volim Podgoricu

Grbović optužuje Maraša da ga je napao i udario po ruci tokom sjednice odbora direktora

Izvršni direktor državne kompanije „Montekargo” Muradif Grbović pokrenuo je prije dva dana disciplinski postupak protiv Rajka Maraša, staničnog robnog blagajnika u Sektoru za transportne poslove te firme. Maraš je optužen da je Grbovića, nakon verbalnog sukoba, napao fizički udarivši ga po ruci, prenosi Dan.

“Protiv Maraša pokreće se disciplinski postupak zbog toga što je dana 7. septembra 2010. godine prilikom verbalne rasprave sa izvršnim direktorom društva na sjednici odbora direktora počinio lakšu povredu radne obaveze .Nepravilan odnos i nepristojno ponašanje na poslu prema zaposlenima u društvu, na način što je ustao sa stolice i krenuo put izvršnog direktora da se fizički obračuna sa njim. Tom prilikom je izvršnog direktora udario po ruci. Ovim nedozvoljenim ponašanjem osnovano se sumnja da je zaposleni Rajko Maraš sa umišljajem počinio povredu radne obaveze Nepravilan odnos i nepristojno ponašanje na poslu prema zaposlenima u društvu, a koja povreda radne obaveze je propisana članom 13 stav 1 tačka 10 Pravilnika o odgovornosti zaposlenih u Akcionarskom društvu „Montekargo” Podgorica”, piše u odluci od 18. septembra 2020. godine koju potpisuje Grbović.

Dodaje se da se na osnovu člana 147 stav 1 Zakona o radu pokreće disciplinski postupak.

U disciplinskom postupku će se utvrditi odgovornost zaposlenog, težina učinjene povrede i njene posljedice, stepen odgovornosti i druge okolnosti koje mogu uticati na vrstu i visinu disciplinske mjere. Zaposlenom će se na osnovu člana 147, stav 2 Zakona o radu, a u vezi sa ovom odlukom dostaviti upozorenje o postojanju razloga za izricanje mjere za povredu radne obaveze piše između ostalog u odluci.

Prema podacima Centralne depozitarne agencije (CDA), država Crna Gora ima 85,44 odsto vlasničkih akcija u kompaniji „Montekargo”. Otvoreni investicioni fond „Trend” ima 3,79 odsto akcija, dok Otvoreni investicioni fond „Eurofond” ima 2,16 odsto. Među 10 najvećih akcionara u toj većinski državnoj kompaniji je i HJ1T fond sa 2,10 odsto akcija, dok Republički fond penzijskog i invalidskog osiguranja posjeduje 1,54 odsto vlasničkih akcija. Tu je i Zavod za zapošljavanje Crne Gore sa 0,61 odsto akcija, a vlasnici dijela akcija od 0,32 odsto kriju se iza zbirnog kastodi računa osam.

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com