PODGORICA: Novi program Narodne kuhinje - Volim Podgoricu

PODGORICA: Novi program Narodne kuhinje

Glavni grad je 02. septembra potpisao  Ugovor o pripremanju obroka za lica u stanju socijalne potrebe sa školom za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“, za isporuku besplatnog dnevnog obroka za Narodnu kuhinju. Osim što će učenici SSŠ ‚‚Sergej Stanić’’ usavršavati svoje vještine i pripremate kvalitetne i ukusne obroke za sugrađane kojima je to najpotrebnije, nadamo se da će ovaj vid saradnje uticati na naše buduće generacije da razvijaju osjećaj empatije i humanosti. U skladu sa ugovorom, škola će obroke pripremati isključivo preko svog Centra za obuku, a kao i do sada, 30% obroka će dostavljati na kućne adrese korisnika, dok će ostatak biti isporučivan u objektu Narodne kuhinje na Koniku.

“Novi model rada sada omogućava da se broj obroka prilagodi svim situacijama. Trenutno se dnevno preko Narodne kuhinje isporuči 600 obroka, ali su se ovim ugovorom stekli uslovi da se, po potrebi, ovaj broj u narednom periodu može i povećavati. Budžetom je  za ovu namjenu izdvojeno 450.000,00 eura”, saopšteno je iz Pg Biroa.

Kontrolu ispravnosti hrane vrše ovlašćene institucije za kontrolu bezbjednosti hrane, najmanje jednom mjesečno, a po potrebi i češće.

Narodna kuhinja dostupna je korisnicima  svakog dana u periodu od 12 do 14 sati.

“Podsjećamo, Narodna kuhinja se pokazala kao jedan od najznačajnijih socijalnih servisa tokom perioda epidemije koronavirusa, koji je omogućio dostavu hranu socijalno ugroženim porodicama u karantinu i samoizolaciji uz poštovanje svih mjera zaštite i dezinfekcije”, zaključeno je u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com