STIGLI REZULTATI OBDUKCIJE: Tijelo Ljiljane nije zapaljeno – ovako je nastupila smrt

Više državno tužilaštvo u Podgorici, zbog ubistva kanadske državljanke Ljiljane Simić (54), donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Zorana Marića (47) i Radomira Delića (36).
Njima se na teret stavlja ubistvo u saučesništvu, a obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti gušenje, saznaju Novosti.

“Polomljene su joj obje vilice, ali tijelo nije zapaljeno, kako se to moglo pročitati u pojedinim medijima”, tvrdi sagovornik upućen u istragu, koji dodaje da je tijelo prilikom pronalaženja u jednom dijelu bilo u stanju truljenja.

Nestanak Simićeve prijavljen je policiji 6. septembra, a njeno tijelo pronađeno je 12 dana kasnije u selu Mokrine kod Herceg Novog.

“Marić, koji je u nedjelju uhapšen oko 16 časova na lokalnom putu Foča – Jošanica, pokušavajući da pobjegne prema BiH, biće u najkraćem roku izručen iz Republike Srpske crnogorskom pravosuđu”, tvrdi sagovornik Novosti.

Načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović na konferenciji za novinare je saopštio da će osumnjičeni biti predat Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija. Osumnjičeni Marić, koji je odranije poznat policiji, prilikom hapšenja bio je naoružan.

“Kod osumnjičenog za pojasom trenerke pronađena je ručna bomba M75, a u rancu vojnički bajonet, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, dodao je Kostović.

Drugoosumnjičenom za ovaj zločin, Radomiru Deliću, inače državljaninu BiH, sudija za istragu već je odredio pritvor do 30 dana. Zasad je nepoznato kako se tokom saslušanja branio pred nadležnim tužiocem.

Marić je višestruki povratnik u izvršenju raznih krivičnih djela zbog kojih je često zatvaran. Na dugom spisku su prevare, iznude, krađe, pokušaj silovanja, pa čak i prijavljivanje lažne vlastite otmice.

On je nedavno izašao iz zatvora poslije višegodišnje zatvorske kazne.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close