Mandić i Knežević bez dogovora sa Abazovićem, pod upitnikom izbor predsjednika Skupštine - Volim Podgoricu

Mandić i Knežević bez dogovora sa Abazovićem, pod upitnikom izbor predsjednika Skupštine

Pregovori lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića sa predsjednikom Građanskog pokreta Ura Dritanom Abazovićem, uz posredništvo episkopa nikšićkog Joanikija Mićovića, završeni su juče bez  dogovora.

Prema nezvaničnim informacijama, do sastanka lidera DF-a sa Abazovićem uz posredništvo SPC došlo je nakon što su prekinuti pregovori trojne koalicije o formiranju vlasti, a konstituenti koalicije “Zajedno za budućnost Crne Gore” zatražili su od Abazovića da se izjasni o kadrovima koje ne želi u vladi kao i ukidanju Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Mandić i Knežević su od Abazovića izričito tražili izjašnjenje o konkretnim imenima ljudi iz DF-a i koalicije ZBCG koje ne želi u vladi, ali i o ukidanju Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

U DF-u vjeruju da su osim Mandića, Kneževića, Medojevića i Milačića još neka imena na listi Ure i zapadnih ambasada koja ne mogu u vladu.

Abazović je na sastanku kazao da će upoznati stranačke organe sa stavovima koalicije ZBCG.

Zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti Abazović već nekoliko dana ima intenzivnu komunikaciju sa biznismenom Miodragom Dakom Davidovićem, ali i episkopom Joanikijem.

Zastoj u pregovorima trojne koalicije doveo je u pitanje i izbor predsjednika Skupštine koji je najavljen za 23. septembar.

V.R.

2 komentara

  1. I’d must talk with you here. Which isn’t something It’s my job to do! I love reading an article that can get people to feel. Also, many thanks permitting me to comment!

  2. Thank you for sharing superb informations. Your site is so cool. I am impressed by the details that you have on this site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found just the info I already searched everywhere and simply couldn’t come across. What a great web-site.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com