Održan sastanak Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje u Tivtu - Volim Podgoricu

Održan sastanak Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje u Tivtu

U Tivtu je trenutno 20 aktivnih slučajeva obolijevanja od koronavirusa, 76 osoba se oporavilo od ove bolesti, dok su 3 osobe preminule, saopšteno je danas sa sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, kojim je predsjedavao predsjednik Opštine Tivat dr Siniša Kusovac.

“Pred nama je vrijeme sezonskog gripa, početak školske godine, period koji donosi brojne rizike kada je u pitanja dalje širenje koronavirusa. Zato je važno da inspekcijski organi na opštinskom i državnom nivou inteziviraju svoje aktivnosti, da djeluju preventivno, a kada je to potrebno i represivno, izricanjem kazni i sankcija”, kazao je Predsjednik Opštine, posebno napominjući važnost koordinacije svih službi i organa.

Službenici Komunalne policije i Uprave za inspekcijske poslove, prema riječima načelniika Novaka Lekovića i direktora Uprave Jovice Stojkovića, svakodnevno sprovode kontrolu mjera koje propisuju nadležni organi i NKT, i zabilježen je visok stepen odgovornosti građana Tivta.

“U redovnoj smo komunikaciji sa nadležnim inspekcijskim organima ali i sa Odjeljenjem bezbjednosti Tivat” napomenuo je Stojković naglašavajući dobru saradnju sa svim institucijama.

“Od početka jula pripadnici OB Tivat, izvršili su 64 kontrole samoizolacije, i kontroli je podvrgnuto ukupno 1375 lica. Šest lica je u ovom periodu krivično procesuirano”, naveo je u ime Odjeljenja bezbjednosti Tivat, komandir Ljubiša Rovčanin.

Sastanku Opštinskog tima prisustvovala je koordinatorka mini-kriznog štaba inspekcijskih organa Uprave za inspekcijske poslove u Tivtu, Dragana Nikolić ističući da je najveći broj nepravilnosti i nepoštovanja propisanih mjera uočen na gradilištima u Tivtu, te da će inspekcija pooštriti aktivnosti u ovoj oblasti.

Opšta ocjena svih prisutnih na sastanku jeste da se mjere u Tivtu poštuju, da su građani Tivta disciplinovani i da je važno održati ovaj stepen odgovornosti. U ime Udruženja ugostitelja Tivta, Tonći Francesković je istakao da se mjere u ugostiteljskim objektima poštuju, da je uspjeh svih to što nema osnova za kažnjavanje, ali da će u ekonomskom smislu uslijediti težak period za sve koji se bave ugostiteljstvom i sve koji su uopšte oslonjeni na turizam.

Komandir opštinske Službe zaštite i spašavanja Zoran Barbić najavio je šesti krug dezinfekcije grada, i očekuje se da ove aktivnosti počnu narednih dana. Sastanku OTZS su prisustvovali i predstavnici Komunalnog preduzeća iz Tivta i tivatskog Vodovoda i kanalizacije.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com