PODIGNUTA OPTUŽNICA: Vozači kamiona konstatno potkradali “Gugi commerce“ - Volim Podgoricu

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Vozači kamiona konstatno potkradali “Gugi commerce“

Kotorsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv sedam vozača u građevinskoj kompaniji “Gugi commerc“ zbog sumnje da su konstatno potkradali firmu, presipajući gorivo iz motornih vozila, čime su za samo godinu dana oštetili kompaniju za više od 25 hiljada eura.

Na optužnici su se našli M.Ž sa Cetinja, P.R. iz Raške, V.V iz Pljevalja, R.N iz Priboja, D.T iz Berana, R.V iz Pljevalja i M.E., pišu Vijesti.

Kako “Vijesti“ nezvanično saznaju, godinama unazad u građevinskoj kompaniji “Gugi commerc“, biznismena Branislava Savića postojala je sumnja da vozači teretnih motornih vozila otuđuju značajne količine goriva. Pored niza preduzetih mjera i anagažovanja stručne osobe koja je bila zadužena da prati potrošnju goriva, nije bilo konkretnih dokaza koji bi potvrdili sumnju na krađu.

“I onda gotovo slučajno, vlansik firme i njegov saradnik su „uhvatili“ dvojicu vozača prilikom krađe goriva na Paštrovskoj gori. Odmah su podnijete krivične prijave postupak je u toku. Pošto su sumnje potvrđene, o tome nije obaviještena ni stručna osoba koja je bila zadužena za kontrolu, zbog sumnje da je i ona umiješena. U dva vozila ugrađeni su GPS uređaji koji su odmah pokazali da je krađa goriva svakodnevna i da se vrši na istoj lokaciji, rečeno je “Vijestima“ iz izvora bliskog istrazi.

Istovremeno su neki od vozača priznali da su drugi vozači na njih vršili pritisak da im se pridruže i cijelom poslu.

Nakon svega podnijeta je krivična prijava kotorskom državnom tužilaštvu, koje je nakon sprovedene istrage i prikupljanja dokaza podiglo optužni predlog protiv sedam zaposlenih u kompniji “Gugi commerce“ zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo – zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Kako je „Vijestima“ potvrđeno tokom istrage anagžovan je vještak koji je utvrdio da je za manje od godinu dana otuđeno gorivo u vrijednosti od najmanje 25 hiljada eura .

Do kraja mjeseca očekuje se suđenje.

(Vijesti)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com