UTAJIO POREZ: Krivična prijava protiv direktora Beogradnje Bar - Volim Podgoricu

UTAJIO POREZ: Krivična prijava protiv direktora Beogradnje Bar

Kriminalistička policija Centra bezbjednosti Bar je podnijela krivičnu prijavu portiv N.S. (41) iz Beograda sa boravkom u Baru i protiv pravnog lica „Beogradnja“ d.o.o. Bar zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

N.S. je ovo djelo počinio kao osnivač i izvršini direrktor pravnog lica „Beogradnja“ d.o.o Bar, djelujući u ime prijavljenog pravnog lica u namjeri da za to pravno lice ostvari materijalnu korist.

“Policija je izuzela dokaze u vidu notarskih zapsia u odnosu na prodaju određenih nepokretnosti kao i od Uprave za nekretnine, iz kojih su proizišle nove činjenice u vezi sa predmetnom koje se odnose na način izvršenja krivičnog djela i mogući iznos obaveze čije se plaćanje izbjegava”, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz notarskih zapisa koje je policija izuzela proizilazi da je u Baru u periodu od jul do oktobara 2017. godine N.S. kao izvršni direktor preduzeća „Beogradnja“ d.o.o. Bar u svojstvu zastupnika navedenog preduzeća kao prodavca, u postupku prometovanja nepokretnosti, u namjeri da djelimično izbjegne plaćanje poreza, pred notarom iz Bara iskazao cijene nepokretnosti u konkretnim ugovorima manjim od tržišne cijene za slične nekretnine na istom području.

“N.S. je na ovaj način, kako se sumnja, prikrio je podatke koji se odnose na utvrđivanje poreske obaveze u svakom pojedinačnom notarskom zapisu i to u ukupnom iznosu od 214.500 eura”, saopšteno je iz policije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com