Madoks stupila na dužnost: Radujem se radu i životu u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Madoks stupila na dužnost: Radujem se radu i životu u Crnoj Gori

Novoimenovana britanska ambasadorka Karen Madoks zvanično je počela svoj ambasadorski mandat – saopšteno je iz Ambasade Velike Britanije u Crnoj Gori.

Madoks je istakla da je počastvovana što je kraljica Elizabeta II imenovala za njenog šestog ambasadora u Crnoj Gori.

Kako je kazala, prilikom predaje akreditivnih pisama predsjedniku Milu Đukanoviću razgovarala je o prijateljskim odnosima Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore starom skoro 145 godina. Čestitala je predsjedniku Đukanoviću i na mirnim izborima održanim krajem prošlog mjeseca.

Nova britanska ambasadorka u Crnoj Gori, Karen Madoks

Britanska ambasadorka Karen Madoks (Karen Maddocks) je juče predala akreditivna pisma predsjedniku Crne Gore Đukanoviću i time započela svoj mandat u #CrnaGora.Pogledajte video izjavu ambasadorke o sadašnjoj i budućoj saradnji dvije zemlje, kao i planovima za jačanje našeg prijateljstva, starog skoro 145 godina! #UKandME ????

Gepostet von British Embassy Podgorica am Mittwoch, 23. September 2020

Ujedinjeno Kraljevstvo nastavlja da podržava crnogorski razvoj i reforme u širokom spektru pitanja.

Snažan fokus Ujedinjenog Kraljevstva, kako je kazala, ostaje na saradnji sa državnim institucijama u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Pružamo podršku izgradnji profesionalnih i nezavisnih medija i jačanju obrazovanja kroz program “Škole za 21. vijek”. Radimo na jačanju vladavine zakona, uključujući obuku u pravosuđu”, rekla je ambasadorka Madoks.

Dodala je da nastavljaju da podržavaju težnje Crne Gore u oblasti ekonomske reforme i razvoja, posebno u kontekstu poboljšanja poslovnog okruženja i tržišta rada.

“A sa ciljem oporavka od neviđene krize izazvane pandemijom koronavirusa. Nadamo se da ćemo se zajedno promovisati nauku i inovacije, čistu energiju i boriti se protiv klimatskih promjena. Odbrambena saradnja između nas, dva NATO saveznika i partnera, i dalje napreduje”, kazala je ona.

Ambasadorka Madoks je tokom svoje diplomatske karijere pokrivala niz različitih tema u Aziji, a najskorije u Kini.

“Radujem se  radu i životu u Crnoj Gori, učenju crnogorskog jezika i izgradnji mostova između građana dvije zemlje.”, zaključila je.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com