CZIP: Požar na Skadarskom jezeru trajao skoro pet dana - Volim Podgoricu

CZIP: Požar na Skadarskom jezeru trajao skoro pet dana

Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) saopštio je, povodom požara koji su zahvatili područje NP Skadarsko jezero, da je trajao skoro pet dana.

Kako navode, CZIP je, povodom požara koji su zahvatili područje NP Skadarsko jezero, dao izjavu dnevnom listu Pobjeda, a koji je zatim preuzet i objavljen od strane još nekoliko medija.

 

“Izjava je pisana sa ciljem da se javnost informiše o mogućim posljedicama po biodiverzitet na ovom lokalitetetu”, navode u saopštenju.

Ističu da su na kraju saopštenja dodate informacije o periodu nastanka i gašenja požara.

“Požar na lokalitetu Skadarskog jezera i Virpazara zajedničkom akcijom Službe zaštite i spašavanja Bar, Direktorata za vanredne situacije i nadzornika Službe zaštite NP Skadarsko jezero ugašen je u ponedjeljak. Rasplamsao se u noći između nedjelje i ponedjeljka usljed jakog vjetra.”

Tvrde da navedena informacija nije dovoljno precizna i jasna, te ne daje pravu sliku dešavanja.

“Naime, požar je nastao u noći između četvrtka i petka i usljed jakog vjetra trajao je sve do utorka ujutru kada je ugašen. Dakle, požar je trajao skoro pet dana, a ne dva kako se može zaključiti iz nedovoljno precizne konstatacije koja se našla kao zaključak saopštenja CZIP-a”, zaključili su u saopštenju.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com