SKUPŠTINA CG: Bečiću stiže veliki broj čestitki

Predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću i dalje stiže veliki broj čestitki povodom imenovanja za predsjednika crnogorskog parlamenta, saopšteno je iz Skupštine.

“Čestitku je uputio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, iz regiona predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov, predsjednici političkih subjekata iz zemlje i regiona, prestolonasljednik Aleksandar, kao i brojna udruženja. Čestitku je uputio i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić”, kaže se u saopštenju Skupštine Crne Gore.

“U svojim odgovorima, Bečić ističe da će demokratske vrijednosti dijaloga, poštovanja različitosti, tolerancije koje baštini u svom političkom djelovanju, nastaviti još posvećenije da promoviše kao predsjednik Skupštine Crne Gore, na šta ga dodatno obavezuje veliko povjerenje građana koji su na proteklim izborima pokazali spremnost za promjene i demokratizaciju Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

„Parlamenti, kao institucije direktno izabranih predstavnika građana, imaju dodatnu odgovornost da kroz dijalog razmjenjuju ideje i kreiraju politike koje utiču na život svakog čovjeka. Uvjeren sam da saradnja na svim nivoima predstavlja cilj regiona Zapadnog Balkana koji dijeli zajedničko geografsko i kulturno nasljeđe, u čemu će Skupština Crne Gore dati svoj puni doprinos”, naveo je Bečić.

“Podsjećamo da su juče čestitke između ostalih uputili i stalna predstavnica UNDP u Crnoj Gori Danijela Gašparikova, kao i predsjednik Državnog zbora Republike Slovenije Igor Zorčič”, zaključeno je u saopštenju.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close