UBIO KOMŠIJU: Kaluđerović želi sporazumno da prizna krivicu - Volim Podgoricu

UBIO KOMŠIJU: Kaluđerović želi sporazumno da prizna krivicu

U Višem sudu u Podgorici juče je za 22. oktobar odloženo suđenje Podgoričaninu Ivici Kaluđeroviću, koji tereti za ubistvo komšije Mitra Pejovića 22. decembra prošle godine. Razlog odlaganja ročišta je pokretanje inicijative za sporazumno priznanje krivice od strane odbrane optuženog.

“Dana 22.12.2019. godine, oko 1.30 časova, u Podgorici, u Ulici Milana Božovića, u dvorištu svoje kuće, K.I. je sa umišljajem lišio života oštećenog P.M., na način što je nakon prepirke sa oštećenim, iz pištolja marke CZ “M57″, cal 7,62 mm, fabričkog broja 40714, koji je suprotno članu 12 Zakona o oružju, neovlašćeno, bez odobrenja za nabavku oružja držao, ispalio više projektila u oštećenog i tom prilikom mu nanio teške i po život opasne tjelesne povrede u vidu raskrvavljenja iz rascjepa lijevog bubrega, lijeve unutrašnje ili jačne arterije i krvnih sudova duž kanala obje strijelne rane, od kojih je kod oštećenog, istog dana u 6.20 časova nastupila smrt”, navodi se u optužnici koju potpisuje državna tužiteljka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Maja Jovanović.

Kako se dodaje, okrivljenom se pored krivičnog djela ubistvo na teret stavlja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U optužnom aktu se navodi da je do svađe došlo kada je Pejović, nešto oko 1.20 časova iza ponoći, otišao do kuće u kojoj žive osumnjičeni Ivica Kaluđerović i njegov brat Goran Kaluđerović, gdje je nakon rasprave došlo do potezanja oružja.

Navodno, jedan od braće je Pejoviću dugovao izvjesnu sumu novca oko 1.000 eura, zbog čega je i došlo do sukoba među poznanicima.

U toku istrage, prema nezvaničnim saznanjima, obavljeno je psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog, u čijem konačnom nalazu i mišljenju se navodi da se u trenutku izvršenja krivičnog djela Kaluđerović nalazio u stanju bitno smanjene uračunljivosti.

Kaluđerović se prilikom prvog saslušanja kod tužioca branio ćutanjem, a optužnicom mu se, pored ubistva, na teret stavlja i izvršenje krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Mediji su spekulisali da je motiv ubistva novčani dug koji je Kaluđerović imao prema Pejoviću, koji mu je inače bio komšija.

Mitar Pejović je preminuo ispred Urgentnog centra 22. decembra prošle godine, oko dva časa iza ponoći, uslijed povreda zadobijenih u pucnjavi.

Policija je odmah saslušala više osoba povodom ovog ubistva, a kao direktan izvršilac označen je Kaluđerović.

Iz policije su tada saopštili da postoji sumnja da se Pejović kritičnom prilikom našao sa osumnjičenim u blizini kuće u podgoričkom naselju Zabjelo kako bi riješili međusobne razmirice.

Sa njima je, navodno, bilo i nekoliko zajedničkih prijatelja.

Tokom razgovora došlo je do pucnjave u kojoj je Pejović zadobio povrede opasne po život.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com