UHAPŠEN PODGORIČANIN: Nakon više mjeseci policija uhvatila člana kriminalne organizacije - Volim Podgoricu

UHAPŠEN PODGORIČANIN: Nakon više mjeseci policija uhvatila člana kriminalne organizacije

Pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su nakon višemjesečnih intezivnih mjera i radnji uhapsili Borisa Pejovića (32) iz Podgorice.

Protiv njega je Specijalnom državnom tužilaštvu podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru protiv Pejovića podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Kako se osnovano sumnja, osumnjičeni Pejović  je kao član kriminalne organizacije koja je formirana sa ciljem izvršenje neodređenog broja teških krivičnih djela protiv života i tijela, nabavio i direktnim izvršiocima Marku Pavićeviću (28) iz Danilovgrada i Vuku Orlandiću (24) iz Bara, predao vatreno oružje – pušku izbrušenog fabričkog broja, cal.308Win sa optičkim nišanom a koja je bila namijenjena za izvršenje teškog krivičnog djela protiv života i tijela”, navode u policiji.

Osumnjičena lica Marko Pavićević i Vuk Orlandić su, zbog postojanja osnovane sumnje da su kao članovi kriminalne organizacije pripremali izvršenje teškog krivičnog djela protiv života i tijela na štetu pripadnika suprostavljene kriminalne grupe, uhapšeni pravovremenim aktivnostima policijskih službenika Centra bezbjednosti Bar 10. marta 2020. godine.

“U konkretnom predmetu, policijsko – tužilačkim aktivnostima istraga ukazuje da su članovi navedene kriminalne organizacije preduzeli aktivnosti u cilju realizacije kriminalnog plana zbog kojeg je organizacija i stvorena, te su osim nabavke ovog vatrenog oružja, za potrebe izvršenja krivičnog djela, na teritoriji opštine Ulcinj izvršili krađu vozila marke „VW Golf“, a koje je planirnao da bude zapaljeno nakon realizacije kriminalnog plana”, navode u policiji.

Članovi ove kriminalne organizacije su za potrebe izvršenja krivičnih djela, na teritoriji Bara, posjedovali tzv. štek stan koji je od strane policije lociran i u kojem je pretresom pronađeno vatreno oružje – puška, izbrušenog fabričkog broja, cal.308Win, sa optičkim nišanom.

“Osim oružja, štek stana, ukradenog vozila i drugih predmeta i tragova, kod članova ove kriminalne organizacije pronađeni su i oduzeta sredstva komunikacije sa inostranim krarticama i sa najvišim stepenom kripto – zaštite, a koje su članovima kriminalne organizacije služili za međusobnu komunikaciju prilikom realizacije krivičnih djela”, ističu u policiji.

Osim navedenog, dosadašnja istraga upućuje na osnovanu sumnju da je Pejović tokom 2019. godine, suprotno Zakonu o oružju Crne Gore, neovlašćeno nabavio i držao  vatreno oružje čije držanje je građanima zabranjeno i to dvije automatske puške, marke CZ M-70, model AB2, cal. 7,62mm sa dva okvira sadržaja po 28 metaka.

“Navedeno oružje je 14. decembra 2019. godine u Borskoj ulici u Baru, pronađeno od strane službenika Centra bezbjednosti Bar u parkiranom putničkom motornom vozilu marke „Audi A6“, kazali su u policiji.

Osim pomenutog automatskog oružja i municije, u vozilu su pronađena i dva plastična kanistera sa 40 litara benzina

Navedeno vozilo je ukradeno 2016. godine na teritoriji Beograda a zatim ilegalno transportovano, van zvaničnih graničnih prelaza, na teritoriju Crne Gore gdje je, kako se sumnja, bilo namijenjeno za korišćenje prilikom izvršenja teškog krivičnog djela, nakon čega je planirano da bude poliveno benzinom i zapaljeno.

“Prilikom pronalaska navedenog vozila na njemu su bile istaknute crnogorske registarske oznake ukradene sa drugog vozila na teritoriji Podgorice”, saopštili su iz policije

Prilikom hapšenja Pejovića 19. septembra 2020. godine, kod njega kao i kod drugih članova kriminalne organizacije, pronađen je i oduzet telefonski uređaj sa kripto – zaštitom.

V.M.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com