Amfilohije i Joanikije od Vučića tražili da utiče na saradnike iz DF da ne opstruišu dogovor - Volim Podgoricu

Amfilohije i Joanikije od Vučića tražili da utiče na saradnike iz DF da ne opstruišu dogovor

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se prije dva dana u Beogradu sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem i episkopom budimljansko-nikšićkim Joanikijem, saznaje portal Nova.rs.

Kako navodi izvor tog portala, Amfilohije i Joanikije su u Beograd doputovali na sastanak sa patrijarhom Irinejom, a onda i sa Aleksandrom Vučićem.

“Oni su razgovarali sa Vučićem i sa namjerom da mu zatraže da se spuste tenzije između njih i predvodnika pobjedničke koalicije u Crnoj Gori, te da utiče na njegove saradnike iz Demokratskog fronta (DF) da ne opstruišu dogovor”, kaže sagovornik portala Nova.rs.

On navodi da je Vučić obećao ekonomsku pomoć Crnoj Gori.

“S obzirom na to u kakvim su odnosima, taj sastanak je protekao u pristojnoj atmosferi”, kaže izvor Nova.rs.

Nova.rs navodi da je odnos lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića i mandatara Zdravka Krivokapića prema Aleksandru Vučiću zategao odnose u pobjedničkoj koaliciji u Crnoj Gori.

“I Abazović i Krivokapić iznijeli su sumnje da je Vučić u dobrim odnosima sa Milom Đukanovićem, što je naljutilo Andriju Mandića, jednog od lidera Demokratskog fronta, koji je rekao da se ne slaže sa ljudima okupljenim oko Abazovića, te da je Vučić najviše učinio za Srbe u Crnoj Gori”, piše Nova.rs.

3 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com