BEČIĆ PORUČIO: Apsolutno sam protiv rušenja mauzoleja na Lovćenu - Volim Podgoricu

BEČIĆ PORUČIO: Apsolutno sam protiv rušenja mauzoleja na Lovćenu

Važno je da scene netolerancije i neuvažavanje konačno zamijeni atmosfera međusobne tolerancije. Ne moramo isto da mislimo, ali moramo da se poštujemo, da se uvažamo i razgovaramo, rekao je novoizabrani predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić u emisiji Intervju na Javnom servisu.

Vjeruje da će riječ pristojnost biti ono što će obilježiti 27. saziv Skupštine Crne Gore.

“Spreman sam da štitim opoziciju i da imaju daleko bolji tretman nego što smo mi imali. Ako se odluče za bojkot ne znači da ću ih označavati kao neprijatelje države, nego da to bude legitiman vid političke borbe”, kazao je Bečić.

Dosadašnji način konstituisanja vlast je efikasniji od bilo kojeg procesa iz novije istorije.

“Sedam dana od utvrđivanja rezultata izbora izabran je predsjednik Skupštine Crne Gore i utvrđen je mandatar. Prije četiri godine u tom vremenskom periodu samo su potvrđeni mandati”, naveo je Bečić.

Govoreći o izboru potpredsjednika Skupštine Crne Gore i konstituisanju odbora rekao je da je prvo potrebno formirati klubove poslanika.

“To je osnov da može doći do predlaganja kandidata za članove Administrativnog odbora, a to je osnov da se uđe u proces izbora svih drugih skupštinskih odbora”, precizirao je Bečić.

Komentarišući to što su sveštenici SPC juče osveštali budvansku opštinu nakon što je Marko Carević izabran za predsjednika šef parlamenta kazao je da on to nikada ne bi uradio zato što se zalaže za građansku državu.

Na pitanje kako komentariše skup pod Ostrogom uz učešće mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i vladike Joanikija kazao je da on nije prisustvovao sastanku lidera tri koalicije, te da je riječ o neformalnom susretu.

“Nisam bio na tom sastanku, a koliko sam čuo od učesnika sastanka riječ je o neformalnom sastanku. Da se radilo o formalnom sastanku i da se tamo razgovaralo o sastavljanju vlade zaista bih to smatrao nedopustivim, ali po onim informacijama koje ja imam tema je bila poboljšanje nekih međuljudskih, ličnih relacija, među pojedincima, tako da je iz tog ugla i posmatram”, naveo je Bečić.

Na pitanje kakav će biti stav kao šefa parlamenta i nosioca koalicije Mir je naša nacija ako mitropolit Amfilohije počne graditi kapelu na Lovćenu on je rekao da nije u nadležnosti predsjednika Skupštine da daje odobrenje, kao ni, kako je dodao, predsjednik države.

“Apsolutno sam protiv rušenja mauzoleja na Lovćenu”, rekao je Bečić i dodao da svi treba da daju doprinos građenju mostova saradnje.

Sve druge ideje, kako je dodao, treba da prođu test nadležnih organa, a to Skupštine Crne Gore, kako je dodao, nije.

Govoreći o medijima, te najavama da će pojedini mediji moguće biti ugašeni naglasio je da je protiv gašenja bilo kog medija.

“Ja sam za medijske slobode, bez obzira da li se odnosili pozitivno ili kritički prema meni. Ja sam za to da medijima pomognemo da budu što nezavisniji jer tada će na najbolji mogući način moći da pomognu društvu u cjelini. Značaj medija je ogroman”, ocijenio je Bečić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com