KRIVOKAPIĆ: Spreman sam da se izvinim Vučiću, želim najbolje odnose upravo sa Srbijom

Kandidat za mandatara crnogorske vlade Zdravko Krivokapić izjavio je sinoć da je spreman da se izvini predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao što je, kako kaže, kao hrišćanin spreman se izvini svakom ako je pogriješio, piše Kurir.

Istakao je da će, kada bude premijer, prvi zvanični poziv da posjeti Crnu Goru uputiti predsjedniku Srbije.

Gostujuć na podgoričkoj A1 tv., Krivokapić je potvrdio da je u emisij “Face to Face” BiH TV rekao da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Milo Đukanović veći prijatelji nego što su on i njegov kum.

Podvrdio je da je u istoj emisiji rekao da ga Vučićevi mediji napadaju zbog poslova koje Vučić ima sa Milom.

Tvrdi, međutim, da u toj izjavi nikada nije povezao Beograd na vodi sa bilo kakvim vezama između predsjednika Srbije i predsjednika Crne Gore.

Kada je to rekao mislio je, kaže, da se on sa svojim kumom viđa jednom u četiri godine, a Vučić i Đukanović su se, dodaje, vidjeli na nekom samitu, u decembru 2019. Na opasku da je malo ublažio ton i pitanje da li je to nakon saopštenja Ambasade Srbije u Podgorici, zahtjeva Milana Kneževića da se izvini Vučiću ili se samo pokajao, Krivokapić je ponovio:

“Ja sam rekao to što sam rekao i znam zašto sam to rekao. Ali nisam rekao kako je to doživljeno. Molio bih da građane da pogledaju tu emisiju ‘Face to Face’ Nisam imao zlu namjeru, već samo svjedočio da su se Vučić I Đukanović sretali i da su to bili radosni susreti zašto nisu tu radost prenijeli na dvije države”.

Ne želi kaže da priča o tome, jer ne bi da te lične odnose preslikava na ono što je mnogo značajnije, a to je da su građani Srbije i Crne Gore dva bratska i kumovska naroda. Građani dveju država, smatra, ne bi trebalo da dožive te reakcije koje su u ovom trenutku tako iskazane, jer ne predstavljaju ono što je najvažije.

Najvažnije, prema njegovim riječima, je da Srbija i Crna Gora imaju dobre institucionalne odnose.

Komentarišući prozivke da kao premijer Crne Gore neće prvo posjetiti Beograd, Krivokapić kaže da će to tako biti, ali da iz ove misije poziva lično predsjednika Srbije da posjeti zvanično Crnu Goru.

Dodao je da Vučić ni kao premijer, ni kao predsjednik Srbije nije posjetio zvanično Crnu Goru, kao ni da Đukanović nije posjetio zvanično Srbiju, a svi, kako tvrdi, znamo da je u Beogradu više puta bio nezvanično.

“Molim građane Srbije i Crne Gore da ovo ne dožive kao sukob sa bilo kim. Ja želim najbolje odnose upravo sa Srbijom i pokušaću svjim djelovanjem da pokažem da je to moguće uraditi, ali i da to ne bude lični odnos predsjednika ili premijera, makar se zvao Zdravko Krivokapić, sa nekom drugom osobom iz regiona”, naveo je.

Ističe da sa Srbijom i sa svima želi odnose na uzajamnom poštovanju i što je, kako navodi, najvažnije da ta riječ koja je izgovorena s jedne ili druge strane ne bude “mjera odnosa koje se prepliću na držvnom niovu”.

loading...
Tagovi

Slične Objave

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close