OBILNE PADAVINE U NIKŠIĆU: Vatrogasci intervenisali na 25 mjesta - Volim Podgoricu

OBILNE PADAVINE U NIKŠIĆU: Vatrogasci intervenisali na 25 mjesta

Sinoćnje padavine koje su zahvatile Nikšić izazvale su dosta problema pa su vatrogasci imali pune ruke posla.

Intervenisalo se na 25 lokacija, a najviše posla bilo je u gradskom jezgru.

„Sinoć je čitava smjena bila na terenu, dok su ostali bili pripravni. Imali smo dosta posla, bilo je oko 25 intervencija. Uglavnom se radilo na crpljenju vode u gradskom dijelu grada, to su bile podrumske prostorije, stambeni i poslovni objekti. Imali smo intervenicije kod bolnice, apoteke „Pejović“, kazao je za Onogošt komandir Službe zaštite i spašavanja, Veselin Gardašević.

Kako je kazao, posao je dodatno bio otežan zbog kvara na telefonskoj liniji 123, koja nije bila u funkciji sinoć od 23 h, te se nadaju da će se u narednim satima kvar biti otklonjen.

Prema njegovim riječima, u Nikšiću trenutno nema ugroženih objekata, a sinoć je najkritičnije bilo domaćinstvo Mijušković u Straševini, gdje je došlo do izlivanje Mrkošnice.

„Mislim da će nadležne komisije izaći brzo na terenu, ne bi trebalo da je veća šteta u užem dijelu grada“, kazao je on.

Gardašević naglašava da ih u narednim danima očekuje dosta posla zbog najavljenih padavina, ali uvjerava da imaju svu neophodnu opremu i angažovano ljudstvo.

„Imamo uključene tri, četiri pumpe koje su u pripravnosti, tehničko vozilo koje stalno funkcioniše, potopnu i električnu pumpu“, naglasio je Gradašević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com