PODGORICA: Novi drvored na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog (FOTO)

Ekipe gradskog Zelenila formirale su novi drvored na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog čime je najprometnija i najvažnija saobraćajnica u Podgorici dodatno ozelenjena i oplemenjena, saopštili su   iz tog preduzeća.

Kako ističu, da bi se zelene površine na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog zaokružile u cjelinu, sa obje strane bulevara, od Ulice Marka Miljanova do Ulice Jovana Tomaševića, formiran je novi drvored od 34 lipe, dok je postojeći dopunjen sa novih 13 sadnica platana, čemu je prethodilo otvaranje sadnih jama u trotoaru.

“Ekipe gradskog preduzeća Zelenilo su, nakon rekonstrukcije jedne od najvažnijih saobraćajnica u gradu, pristupile pejzažnom uređenju Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, tako da su razdjelna ostrva duž bulevara dobila novo zelenilo. Posađene su 54 odrasle sadnice ukrasnog ileksa na špaliru, dok je u parternom zelenilu posađeno 850 sadnica mirte i 250 sadnica kane, a cjelom dužinom ugrađen je sistem za navodnjavanje i posijana trava”, podsjećaju u tom preduzeću.

Nakon završetka svih radova, naglašavaju, rekonstruisani bulevar dobio je finalnu formu, sa novim zelenim površinama, a uklonjena je i postojeća orgada na razdjelnim ostrvima.

loading...
Tagovi

Slične Objave

1 komentar

  1. DIVNO
    Podgorici fali zelenila jako puno.
    100 000 stabala po proceni strucnjaka , da bi grad imao kiseonik i podnosljivu tempraturu u letnjim mesecima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close