Sedam miliona zaraženih koronavirusom u Americi - Volim Podgoricu

Sedam miliona zaraženih koronavirusom u Americi

Sjedinjene Američke Države (SAD) prešle su prag od sedam miliona oboljelih od korona virusa, pokazuju podaci Univerziteta “Džons Hopkins”.

Nakon što je pandemija na početku najteže pogodila područje Njujorka, a zatim tokom ljeta jugoistok i jugozapad zemlje, sada se širi u gradovima s mnogo manjom populacijom u srcu zemllje, često u njenim konzervativnim djelovima gdje se veliki broj stanovnika protivi nošenju maski, prenosi Glas Amerike, a piše B92.

Širenje zaraze sada izaziva nove probleme u bolnicama, školama i univerzitetima na srednjem zapadu i zapadu SAD.

U Viskonsinu je prošle nedjelje u prosjeku bilo registrovano više od 2.000 novozaraženih dnevno, u poređenju sa 675 tri sedmice ranije. Broj hospitalizacija u toj državi je na najvišem nivou od naglog širenja korona virusa u SAD u martu.

U Oklahomi i Misuriju se redovno bilježi 1.000 novih slučajeva dnevno, a guverner Misurija Majk Parson, koji se oštro protivi nošenju maski, testiran je pozitivno ove nedjelje.

Ogromna stopa broja pozitivnih testova bilježi se i u Južnoj Dakoti, Ajdahu i Ajovi, prenosi agencija AP.

U Sjedinjenim Državama se prosječno registruje više od 40.000 novih slučajeva kovida-19 dnevno. Taj broj je značajno manji od vrhunca zabilježenog tokom ljeta od gotovo 70.000, ali je i dalje zabrinjavajući.

Broj žrtava korona virusa u zemlji je ove nedjelje premašio 200.000, što je najviše u svijetu.

1 komentar

  1. You lost me, friend. I mean, I suppose I get what youre indicating. I realize what you are saying, but you just appear to have ignored that you can find some other folks within the world who look at this matter for what it truly is and may possibly not agree with you. You may be turning away a decent amount of individuals who might have been followers of your blog site.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com