ESKADRON SMRTI: Ista četvorka likvidirala škaljarce u Atini i na Krfu! Kiša metaka kao potpis

Alana Kožara i Damira Hadžića u julu su ubili muškarci koji su šest mjeseci ranije u Atini likvidirali vođu „škaljaraca“ Igora Dedovića i njegovog saradnika Stevana Stamatovića, tvrde grčki istražitelji

Grčki istražitelji prikupili su dokaze koji ukazuju da su četvorica muškaraca koja su ubila vođu škaljarskog klana Igora Dedovića i njegovog saradnika Stevana Stamatovića u januaru u Atini u julu likvidirala i Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu!

Likvidirani Damir Hadžić i Alan Kožar
LIKVIDIRANI DAMIR HADŽIĆ I ALAN KOŽARFOTO: PRIVATNA ARHIVA

Kako prenose grčki mediji, tokom istrage je utvrđeno da je u Kožara i Hadžića pucano iz četiri oružja, na osnovu čega je zaključeno da su automobil u kom su bili ispred vile, gdje su boravili na tom ostrvu, okružile četiri osobe i istovremeno otvorile vatru.

Identičan recept

– Dedović i Stamatović ubijeni su u restoranu na periferiji Atine, dok su sjedjeli sa suprugama i djecom. U restoran su ušla četiri muškarca, obučena u crno, opkolila njihov sto i zapucala. Njih su snimile sigurnosne kamere i na snimku se jasno vidi kako hladnokrvno ubijaju „škaljarce“. Na gotovo identičan način su nekoliko mjeseci kasnije na Krfu ubijeni i njihovi saradnici iz istog klana, Kožar i Hadžić, što istražitelje dovodi do zaključka da je velika mogućnost da su ubice isti ljudi – prenose grčki mediji i dodaju da su i kamere na Krfu snimile atentatore i da se radi na njihovoj identifikaciji.

Egzekucija u restoranu Stamatović i Dedović
EGZEKUCIJA U RESTORANU STAMATOVIĆ I DEDOVIĆFOTO: SCREENSHOT, PRIVATNA ARHIVA

Osim što su u oba ubistva učestvovale četiri osobe, oni podsjećaju da je tokom likvidacije u Atini ispaljeno 30 metaka, a na Krfu 25.

– Interesantno je i da su tokom istrage prvog ubistva u restoranu istražitelji pronašli čak pet luksuznih stanova koje su koristili Dedović i Stamatović. Na osnovu otisaka i pronađenih DNK tragova, utvrđeno je da je u najmanje dva stana boravio i Hadžić – otkrili su oni.

Bili u kontaktu

Da li je Hadžić boravio u Atini i u vrijeme ubistva dvojice prijatelja, oni zasad ne mogu sa sigurnošću da tvrde, ali se vjeruje da je tada pukom srećom izbjegao ubistvo, pošto su Dedović i Stamatović otišli na „oproštajnu večeru“ s porodicama, one su sutradan trebalo da se vrate u Crnu Goru. – Nema sumnje da je bio u kontaktu s njima do poslednjeg trenutka, ali se još uvijek sa sigurnošću ne zna da li je u vrijeme ubistva bio u Atini, kao i gdje se kretao posle brutalne likvidacije u restoranu. Sumnja se da je boravio na relaciji Mikonos-Krf. Sa sigurnošću se može reći da je vilu na Krfu iznajmio krajem juna i to na period od tri mjeseca – prenijeli su oni.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close