MEDOJEVIĆ: Ispijači dojča sada prvi u redu za komad vlasti - Volim Podgoricu

MEDOJEVIĆ: Ispijači dojča sada prvi u redu za komad vlasti

“Na današnji dan 2015. godine počeli su najveličanstveniji protesti u istoriji Crne Gore, formiralo se šatorsko naselje i osvojila slobodna teritorija ispred Skupstine Crne Gore”, podsjeća Medojević.

Sa vjerom u slobodu i ubijeđeni u pobjedu, navodi Medojević, “lideri, funkcioneri, članovi i simpatizeri DF-a su krenuli u, do tada, neviđene proteste u Evropi”.

“Tražili smo samo fer i slobodne izbore i da se vlast formira u skladu sa voljom naroda. Nijesmo imali podršku nijedne opozicione partije, NVO, međunarodne zajednice. Samo rijetki slobodni intelektualci su nas podržali. Uspostavili smo slobodnu teritoriju i organizovali život na ulici. Sve je bilo nestvarno. Lijepo, čisto, ponosno, prkosno. Stajali smo jedan do drugoga i prkosili pripadnicima SAJ-a, oklopnim transporterima sa cijevima mitraljeza uperenih prema nama”, rekao je Medojević.

Zapamtio je, kaže, “svako lice i svakog čovjeka koji je spavao pod šatorima i bio sa nama”.

“To su mali, ali veliki ljudi. Diskretni heroji koji su bili tu zbog svojih ideja, ideala. Zbog svoje djece. Bilo je i ljudina starijih od 80 godina. Sloboda je osvojena. Sad gledamo mnoga nepoznata lica kako se busaju u prsa i govore da su od početka bili protiv režima. Ali ja ih se ne sjećam. Nijesu bili pod šatorima sa nama”, rekao je on.

“Ispijaci dojča” koji su ih, kako kaže, sa prezirom gledali kako 21 noć spavaju pod satorima, sada su, navodi Medojević, prvi u redu za neki komad vlasti.

Uvijek se, navodi on, treba sjetiti naše braće i saboraca koji slobodu nijesu dočekali.

“Koča, Janko. Ranko pjesnik, Ero, komandant Vanja i mnogi drugi. Slava im i hvala”, poručio je Medojević.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com