Migrant provalio u kuću pa ostavio poruku: Oprosti, gladan sam

Veća grupa ilegalnih migranata stigla je do Gospića, provalila u kuću, a neko je napisao izvinjenje uz objašnjenje da je to uradio zato što je veoma gladan, piše Novi list.

Na razbijenim staklima pronađeni su tragovi krvi, a na ulaznim vratima je izgrebana poruka: “Oprosti, prijatelju, ali ja sam toliko gladan da sam morao provaliti. Potičem iz grada Kana”.

Još se ne zna šta je noćni “prijatelj” ukrao.

Od jutros neprekidno stižu dojave o brojnim grupama ilegalnih migranata koji su najvjerovatnije zbog vrlo guste magle zalutali i osvanuli pod Velebitom, navodi Novi list.

Alarmirana je i policija koja se nalazi na potezu od sela Bilaj i Čitluka. Primjećeno je nekoliko grupa migranata koji dezorijentisano hodaju na tom terenu.

Prekopane bašte i povremene krađe pilića postali su svakodnevica u mnogim selima u okolici Gospića.

Jutrošnja gusta magla i temperatura od 1,4 stepeni natjerali su ove očajnike da nastave put, pri čemu su mnogi zalutali u bespuća Velebita. Policija još uvijek nadzire teren jer je nepoznato koliko se migranata našlo u ovom dijelu Like. Mediji nemaju službenih saznanja o ovome, ali društvenim mrežama već kruže mnogi snimci i fotografije grupa. Nadzorna kamera na osamljenoj kući u Čitluku snimila je jednog migranta koji je vjerovatno bolestan ili toliko iscrpljen da se jedva drži na nogama.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close