STIJENA SE OBRUŠILA NA MOST KOD BARA: Kamen od tone se survao na prelaz preko Suvog potoka - Volim Podgoricu

STIJENA SE OBRUŠILA NA MOST KOD BARA: Kamen od tone se survao na prelaz preko Suvog potoka

Stari most na Suvom potoku u Starom Baru koji je Društvo maslinara uz pomoć Turističke organizacije obnovilo i sačuvalo od propadanja je značajno oštećen.

“Nakon velikog nevremena i više nego obilnih padavina sa brda Bual su se odronile i obrušile stijene od kojih je najveća pala na zapadnu stranu mosta i porušila dio ograde. Stijena je ogromna i sigurno teška više od jedne tone. Prava je sreća da se u trenutku obrušavanja niko nije našao na mostu i da niko nije povrijeđen.

Komisija Društva maslinara Bar je izašla na teren, konstatovala oštećenja mosta i zaključila da bi bilo važno da se šteta što skorije sanira. Iako je turistička sezona na kraju, maslinarska sezona tek treba da počne, veliki broj maslinara most koristi za odlazak u Džidžarin, a takođe, Barani su već stekli naviku da slobodno vrijeme provode u prirodi a ovo područje je izvanredno za šetnju i rekraciju.

Foto Barinfo

Zahvaljujući Turističkoj organizaciji Bar i arheologu Omeru Peročeviću Društvo maslinara Bar je uz pomoć majstorkih ruku Suvada Osmanovića od propdanja sačuvalo most. Nadamo se da će se naći finansijska sredstva koja su minimalna, ali koja, na žalost, Društvo nema da se most sanira i da mu se vrati prvobitni izgled kojeme su se svi divili”, navodi se u saopštenju Društva maslinara Bar.

1 komentar

  1. In here, he keeps the pace constantly quick, constantly throws a crazy scenario to pit our heroes in, and never gives you a chance to breathe and realize how preposterous this movie really is.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com