Ugroženim porodicama u Pljevljima više od 180 paketa - Volim Podgoricu

Ugroženim porodicama u Pljevljima više od 180 paketa

Više od 180 paketa podijelio je Crveni krst ugroženim porodicama na području Pljevalja od početka juna do 20. septembra.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Željko Minić kazao je da nije povećan broj poziva za pomoć.

“Naši aktivisti i volonteri su u pripravnosti i pratimo situaciju. Obilazimo one porodice koje su zatražile pomoć i nalaze se u izolaciji. Njima smo pomogli u skladu sa mogućnostima koje smo imali. U proteklim danima završili smo raspodjelu 5.400 konzumnih jaja – donacija Ministarstva poljoprivrede od farme Kostić iz Bijelog Polja. Pored toga, dobili smo i 1.014 litara jogurta od mljekare Nika iz Nikšića, dok smo od mljekare Srna dobili 300 litara jogurta i 100 kilograma sitnog sira. Jedan dio smo podijelili Opštoj bolnici Pljevlja, Domu starih i zabavištu eko-bajka“, rekao je Minić.

Kazao je da će biciklo koje je Crvenom krstu doniralo “Lovćen osiguranje” koristiti njihovi volonteri za rad na terenu.

Minić je rekao da su dobili značajnu donaciju od NVO Viva Vita.

“Ovom donacijom bila je obuhvaćena 21 mjesna seoska zajednica, a pomoć su dobile porodice preko 65 godima. Svaka mjesna zajednica je dobila po 9 paketa sa hranom i higijenom i po 5 kilograma brašna. Sigurno je da je donacija došla u pravi trenutak i na pravo mjesto jer na ruralnomm području živi velikih broj starih i iznemoglih lica. Ovo je primjer saradnje koji Opštinska organizacija Crvenog krsta gaji sa mnogim NVO, a ovo je bila jedna od većih donacija. Velika zahvalnost njihovom menadžmentu koji je sarađivao tokom ove raspodjele kao i donatorima koji su ovo finansirali, a to je Evropska unija… Dugujemo zahvalnost predsjednicima mjesnih zajednica koji su nam pomogli da se ovaj obiman posao što brže realizuje“, rekao je Minić.

1 komentar

  1. There are a couple of intriguing points at some point in this posting but I do not determine if them all center to heart. There is certainly some validity but I will take hold opinion until I take a look at it further. Good write-up , thanks and that we want a lot more! Combined with FeedBurner in addition

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com