NIKOLIĆ ČESTITAO BRUCOŠIMA: Nastavićemo sa kvalitetnom edukacijom i u doba pandemije - Volim Podgoricu

NIKOLIĆ ČESTITAO BRUCOŠIMA: Nastavićemo sa kvalitetnom edukacijom i u doba pandemije

Rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić čestitao je novim studentima početak studijske godine i poručio da u uslovima prioritetne brige za zdravlje pojedinca i društva početak nove akademske godine predstavlja odgovoran zadatak kako za studente tako i za Univerzitet Crne Gore.

“Kao najveća i sveobuhvatna visokoobrazovna institucija u Crnoj Gori, nastavićemo sa procesom kvalitetne edukacije naših studenata i osigurati kontinuitet funkcionisanja Univerziteta u izazovnim okolnostima pandemije virusa COVID-19. Poštujući preporuke Instituta za javno zdravlje Crne Gore, trudićemo se da kroz model držanja redovne nastave gdje to bude izvodljivo, kao i organizovanjem kombinovanog oblika nastave koji predviđa organizaciju predavanja na daljinu sa stalnim ili povremenim dolascima studenata u manjim grupama, obezbjedimo što kvalitetniji i bezbjedniji nastavni proces”, kazao je Nikolić.

Na Univerzitetu Crne Gore danas počinje nastava na osnovnim studijama za studijsku 2020/21. godinu. Na osnovne studije u četiri upisna roka upisano je 3286 studenata koji će nastavni proces pratiti na 19 organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore.

“Univerzitet Crne Gore ima obavezu i odgovornost da unaprijedi znanje, iskustvo i perspektivu studenata kroz savremene studijske programe i sadržaje, naučni, istraživački i praktični rad, kroz kvalitetnu nastavnu infrastrukturu i interakciju, kao i kroz sprovođenje brojnih studentskih inicijativa i aktivnosti. Od vas se očekuje marljivo zalaganje i redovno praćenje predavanja, vježbi i konsultacija u cilju kvalitetnog usvajanja predmetnog gradiva i sticanja stručnih kvalifikacija”, navodi se u obraćanju Nikolića.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com