U Podgorici će graditi Dom za stare i lica sa invaliditetom - Volim Podgoricu

U Podgorici će graditi Dom za stare i lica sa invaliditetom

Vlada je donijela Odluku o osnivanju Javne ustanove za smještaj odraslih lica sa invaliditetom i starih lica „Podgorica“.

“Smještaj odraslih lica sa invaliditetom i starih lica ostvaruje se sada u u javnim ustanovama za smještaj odraslih lica sa invaliditetom i starih lica u Pljevljima, Bijelom Polju i Risnu i kod pružalaca usluge smještaja kojima je Ministarstvo rada i socijalnog staranja izdalo licence za obavljanje djelatnosti – domovima starih „Duga” i „Nana” iz Danilovgrada. Ovom odlukom osniva se i Javna ustanova za smještaj odraslih lica sa invaliditetom i starih lica u Podgorici kapaciteta 270 mjesta”, saopšteno je iz Vlade.

Stambeni prostor Javne ustanove se nalazi u zahvatu DUP-a „Konik – Stari aerodrom III” bruto površine 11.225 kvadrata, korisne površine objekta 9.807 kvadrata, čija je vrijednost 12.500.000 eura.

“Prema osnovnom ugovoru ukupna ugovorena vrijednost radova iznosi 9.116.380,19 eura. Radovima je obuhvaćena izgradnja objekta sa uređenjem terena, nabavkom i montažom namještaja i opreme i izradom infrastrukturnih priključaka. Sredstva za zarade zaposlenih za 30 izvršilaca planirana su Budžetom Crne Gore za 2020. godinu”, zaključeno je iz Vlade.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com