MILAČIĆ: Stožer nove vlasti je koalicija ZBCG i to treba ispoštovati i u budućem vladanju (VIDEO) - Volim Podgoricu

MILAČIĆ: Stožer nove vlasti je koalicija ZBCG i to treba ispoštovati i u budućem vladanju (VIDEO)

Marko Milačić, lider Prave Crne Gore, kazao u je emisliji “Nema problema” na Youtub kanalu VOP TV, da prilikom formiranja nove crnogorske Vlade iz tog procesa ne treba isključiti političare.

“Iz tog procesa ne bi trebalo isključiti nikoga, eksperte, političare, lidere, poslanike. Treba da postoje dva ključna kriterijuma u izboru članova Vlade, prvi je stručnost, znanje, kredibilnot, i drugi, ili možda čak i prvi, je poštovanje izborne volje građana. Mi smo se borili upravo da bismo se izborili da promijenimo sistem DPS-a da bismo se izborili proitv zakulisnih procesa na svim nivoima. Sada želimo da ispoštujemo volju građana koja je jasna. Stožer ove vlasti je koalicija Za budućnost Crne Gore, kju čini 11 partija, na čelu sa Zdravkom Krivokapićem, i mislim da to treba da bude ispoštovano u budućem vladanju, zato što je to želio narod”, kaže Milačić.

Po njemu, prvi zadatak nove vlasti je ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, a potom u dijalogu sa vjerskim zadnicama donošenje novog zakona.

Kako Milačić vidi sudbinu Mila Đukanovića, odnos predsjednika Srbije Aleksandra Vučića prema Srbima u Crnoj Gori, zadatke novog saziva parlamenta, pitanje dvojnog državljanstva… pogledajte u intervjuu:

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com