UHAPŠEN U ITALIJI: Državljanin Crne Gore da bi isplatio dug uzgajao marihuanu

Crnogorski državljanin Jusuf Banaj (46) uhapšen je protekle sedmice u italijanskom gradu Leće zbog sumnje da je na privatnom posjedu uzgajao marihuanu.

Kako prenose italijanski mediji, nelegalna plantažu marihuane su prošlog petka otkrili karabinjeri mobilne radio stanice regije Leće u privatnoj bašti u mjestu Monteronij.

Osim Banaja uhapšeni su i njegov rođak Senad Ahmetović (27) i Simeon Borisov (39) koji su mu navodno pomagali oko plantaže marihuane, a koji su zatečeni na licu mjesta, pišu Dnevne novine.

Istragom je obuhvaćen i vlasnik zemljišta koje koristi Banaj već jedno duže vrijeme.

“Banaj, sa prebivalištem u gradu Panareo, rekao je istražnom sudiji da je od jednog lokalnog zelenaša uzeo pare na kamatu, te da nije mogao da vrati dug. Zelenaš mu je navodno ponudio da dug vrati na način što bi uzgajao marihuanu za njega. On mu je navodno dao sjeme koje zasadio, a zatim uzgajao i osušene stabljike predavao zelenašu”, navode italijanski mediji.

Ahmetović i Borisov su nakon ispitivanja kod sudije pušteni da se brane sa slobode. Oni su negirali da su pomagali Banaju u uzgajanju marihuane, tvrdeći da je su par puta boravili na tom imanju, ali da nijesu znali šta je zasađeno, niti da su obrađivali zemljište.

Sud je procijenio da trenutno ne postoje ozbiljne indikacije krivice za njih dvojicu.

Takođe za sud je nejasna i izjava koju je vlasnik imanja dao karabinjerima, od toga kad je tačno izdato zemljište, za koju svotu novca, kao i kome. Naime, iskaz vlanika i Banaja se značajno razlikuju, zbog čega je istraga i dalje u toku.

Jedinu sigurnost koju je imao sud je učešće Banaja, naročito iz razloga da je isti tokom saslušanja priznao da je uzgajao marihuanu, kao i činjenica da su prilikom pretesa u njegovim pantalonama pronađeni ključevi od šupe u kojoj je pronađena veća količina osušenih stabiljki marihuane.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close