Elektronska prijava za upis na budžetske master studije počinje sjutra - Volim Podgoricu

Elektronska prijava za upis na budžetske master studije počinje sjutra

Na Univerzitetu Crne Gore  počinju prijave elektronskim putem za upis studenata u prvu godinu budžetskih master akademskih i primijenjenih studija Univerziteta Crne Gore, obima 120 ECTS kredita.

Kako je saopšteno iz UCG-a, kandidati će moći da predaju prijave i dokumentaciju 1. i 2. oktobra, sve do 18 sati, kada će sistem biti zatvoren.

“Naravno, uz elektronsku prijavu, kandidati su obavezni da pošalju i originalna dokumenta, isključivo putem pošte. Od dokumentacije, predaju popunjen i svojeručno potpisan formular za Prijavu za upis na master studije Univerziteta Crne Gore, koji je dostupan na internet stranici za upis Univerziteta Crne Gore; originalnu diplomu ili uvjerenje o završenim osnovnim studijama i kopiju biometrijske lične karte, a za strance odgovarajuću ličnu ispravu koja se izdaje u skladu sa posebnim propisom”, navode u toj ustanovi.

Napominju da stranac podnosi i dokaz o poznavanju jezika na kome se izvode studije, izuzev u slučaju kada je završio osnovne studije na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori.

Koraci upisa elektronskim putem objašnjeni su detaljnije u tekstu Konkursa, objavljenom na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore, na linku: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/10/objava/87739-raspisan-konkurs-za-budzetske-master-studije-prijave-elektronskim-putem

“Organizacione jedinice same utvrđuju način polaganja, sadržinu i strukturu prijemnog ispita i istaći će raspored polaganja na svojim internet stranicama u okviru zvaničnog sajta www.ucg.ac.me, kao i na oglasnoj tabli, a biće organizovani tokom 5. i 6. oktobra 2020. godine. Prema rasporedu organizacionih jedinica, upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 10. oktobrom”, naglasili su iz UCG-a.

Konkursom je predviđeno 1.995 mjesta na 17 fakulteta, odnosno 73 studijska programa.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com