KNEŽEVIĆ: Tražim povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti - Volim Podgoricu

KNEŽEVIĆ: Tražim povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Nosilac koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić juče je u okviru razgovora o sastavljanju izvršne vlasti, odvojeno razgovarao sa predsjednikom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem (Nova) i Demokratske narodne partije (DNP) Milanom Kneževićem, saznaju “Vijesti”.

Krivokapić se juče nije sastao sa trećim konstituentom Demokratskog fronta – Pokretom za promjene (PzP) Nebojše Medojevića, jer se lider PzP-a nije odazvao pozivu, navodeći da će to navodno učiniti kad nosilac koalicije ZBCG zvanično postane mandatar.

Iz DNP-a su “Vijestima” rekli da je Knežević još jednom potvrdio spremnost stranke da podrži Krivokapića za mandatara buduće Vlade, i da će to isto saopštiti na konsultacijama kod predsjednika države.

“Milan Knežević je u ime DNP-a budućem mandataru predložio da novouspostavljena parlamentarna većina koja je dala podršku Zdravku Krivokapiću, i prije izbora Vlade, povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kako bi se nakon toga stvorili preduslovi da država Crna Gora potpiše Temeljni ugovor sa SPC i njegovom svetošću patrijarhom srpskim Irinejom”, rekli su iz DNP-a.

Ocjenjujući da Crnu Goru čeka vrijeme socio-ekonomskih izazova, Knežević i Krivokapić su se, kako je saopšteno, složili da svi moraju dati doprinos razvoju države i da je budućnost svih građana, bez obzira na političku i bilo koju drugu pripadnost, prioritet u radu buduće Vlade.

Iz Krivokapićevog tima “Vijestima” je juče saopšteno da su u potpunosti posvećeni uspjehu procesa pregovora o formiranju nove demokratske Vlade.

U narednom periodu će, kako je saopšteno, Krivokapić imati niz susreta i sastanaka sa koalicionim partnerima i činiocima nove parlamentarne većine, kao i sa stručnjacima iz sektora od strateške važnosti za realizaciju ključnih prioriteta buduće Vlade.

Krivokapić je, kako navode iz njegovog tima, uvjeren da su svi učesnici tekućeg pregovaračkog procesa svjesni njegovog istorijskog značaja i odgovornosti koja im je povjerena:

“Vjerujemo da će, uz sve izazove koje ovaj proces nosi, konačan rezultat biti formiranje stabilnog i održivog političkog saveza, koji će imati snage za veliki reformski projekat koji nam predstoji”.

Prema saznanjima TV Vijesti, Krivokapić je inicijalne razgovore već imao sa liderom SNP-a Vladimirom Jokovićem, Ujedinjene Crne Gore Goranom Danilovićem, te Prave Crne Gore Markom Milačićem. Nakon DF-a on bi trebalo da razgovara i sa ostalim konstituentima koalicije “Za budućnost Crne Gore”, a potom i sa liderima Demokrata i URA.

Nijesu isključeni ni razgovori sa SDP-om, kao ni sa predstavnicima nacionalnih manjina, ali je to izvjesnije kada predsjednik države Krivokapića i zvanično predloži za mandatara, sto je najavljeno do 23. oktobra.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com