OZBILJNE OPTUŽBE ADVOKATA KAVARIĆA: Đukanović i ANB na tajnim sastancima dogovarali progon SPC i podjelu crkvene imovine

Advokat Dalibor Kavarić, inače pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko promorske iznio je danas ozbiljne optužbe na račun čelnih ljudi crnogorske Agencije za nacionalnu bezbjednost i predsjednika Mila Đukanovića koji su, kako tvrdi Kavarić, na jednom sastanku u prostorijama ANB, u kasnim noćnim satima, dogovarali progon SPC u Crnoj Gori, protjerivanje sveštenika, ali i raspodjelu oduzete crkvene imovine.

Kavarić navodi da je sastanak organizovan neposredno pred početak litija, kao i da mu je prisustvovao i neformalni Đukanovićev medijski i marketiniški savjetnik i operativac Vladimir Beba Popović.

Ispred ANB-a, kako tvrdi Kavarić, satanku su prisustvovali svi šefovi operativnih timova ANB-a na čelu sa šefom te službe Dejanom Peruničićem.

“Ubrzo su se sastanku pridružili Milo Đukanović i njegov drug Beba Popović, te Zoran Lazović i Duško Golubović. Sastanak je trajao do 3:15 minuta posle ponoći”, detaljno je opisao ovaj navodni sastanak advokat Kavarić na svom FB profilu.

Na sastanku je, navodi avokat Kavarić, dogovoreno i naređeno sledeće:

Advokat Dalibor Kavarić

1.Formirati operativne timove sa najiskusnijim agentima ANB-a, uključujući i one koji su u penziji.

2. Razraditi kompletnu strategiju od strane planera ANB za borbu protiv SPC odnosno MCP-a, koja podrazumijeva:

2.1. Konstantno (24 sata) praćenje crkvenih velikodostojnika, kompletnog sveštenstva i njima bliskih lica u Crnoj Gori, koji rade u SPC odnosno MCP.

2.2. Otvaranje personalnih dosijea, pored postojećih za ista lica,

2.3 Primijeniti svu postojeću raspoloživu tehniku od uprave za materijalno tehničku podršku ANB-a, MUP-a, i Uprave policije, uključujući: namjenska vozila, posebne sisteme komunikacije, specijalne termovizijske kamere, spec. dronove, naoružanje i opremu, koordinaciju sa pripadnicima kriminalnih grupa i njihovu borbenu gotovost za akcije zajedno sa pripadnicima regularnih vojno, policijsko bezbjedonosnih formacija

2.4. Preko partijskih organa DPS-a, podstaći ekstremne grupe i pojedince koji bi u izbornoj noći i nakon nje, fizički napali i protjerali sveštenstvo, monaštvo i silom zauzeli manastire i crkve, i druge nepokretnosti, te
uključivanje doušnika raznih profila, sa zadatkom infiltriranja i kompromitovanja, posebno monaškog bratstva i sestrinstva SPC u Crnoj Gori.

2.5. Odrediti timove ANB-a za posebne subverzivne aktivnosti protiv SPC.

Cilj svih aktivnosti:

1. Potpuni slom, progon, uništenje i brisanje SPC na teritoriji Crne Gore

2. Preuzimanje svih objekata i hramova SPC, podjela crkvene zemlje zaslužnim pojedincima, finansijerima, aktivistima DPS-a i biznismenima, iz okruženja Mila Đukanovića

3. Brutalni progon sveštenstva SPC, pogotovo onih kiji su iz Srbije i Bosne, a kojima su istekle ili ističu boravišne dozvole“, saopštio je Kavarić.

Naročitu ulogu u ovome je, kaže Kavarić, preuzela uprava ANB-a za dezinformisanje, sa zadatkom konstantnog zbunjivanja, dezavuisanja, izazivanja panike, nereda i plašenja vjerujućeg naroda i svih građana koji poštuju SPC.

„Za sve navedene aktivnosti otvoren je budžet iz crnih kriminalnih fondova ANB-a, bez limita. Poseban zadatak agentima koji je naglašen, odnosi se na finansijsko urušavanje izvora finansiranja SPC. Sve aktivnosti uključiti u dnevne izvještaje koji se imaju proslijediti i koji su dnevno dostavljani kabinetu predsjednika Mila Đukanovića, naveo je Kavarić.

Ova informacija, kaže on, potiče od lica koja su bila operativno zadužena za izvršenje ovog kriminalnog plana, i koja se sada sama, uz iskreno kajanje javljaju, sa žaljenjem, što su pristali i sprovodili, ovaj monstruozni plan.

loading...
Tagovi

Slične Objave

1 komentar

  1. AKO POSTOJE DOKAZI I DOKAZE SE KRIVICA U SUDSKOM POSTUPKU ,UCESNICI TIH DOGADJAJA ILI NAMJERE,TREBA DA DOBIJU NAJSTROZIJE KAZNE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close