Vanredni kongres DPS-a do sredine decembra

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) jednoglasno je odlučilo na sinoć održanoj sjednici kojom je predsjedavao Milo Đukanović da predloži Glavnom odboru stranke da se vanredni Kongres DPS-a održi do polovine decembra.

Cilj vanrednog kongresa je, kako se navodi, pokretanje sveobuhvatne kadrovske reforme, unaprjeđenje i dinamiziranje rada partije na svim nivoima.

“Konstatovano je da je podrška od 143.515 glasova izuzetno značajna, utoliko više jer je ostvarena u izbornom procesu koji je pratilo direktno uplitanje stranog faktora i otvoreno učešće Srpske pravoslavne crkve. Demokratska partija socijalista ostaje i dalje pojedinačno najjača politička snaga koja će i u novom političkom kontekstu nastaviti da se snažno bori za jačanje demokratije, vladavine prava, realizaciju evropske agende, očuvanje multietničkog sklada i svih drugih vrijednosti savremene Crne Gore”, stoji u saopštenju.

Takođe, konstatovano je da priznanje rezultata izbora od strane DPS-a potvrđuje puni demokratski kapacitet te partije i da je zahvaljujući tome napravljen novi iskorak u demokratskom razvoju, značajan za dalje izborne procese, snaženje uloge Parlamenta i međunarodnog ugleda Crne Gore.

“Demokratska partija socijalista zahvaljuje svim svojim glasačima na povjerenju, koje predstavlja snažan podsticaj za istrajavanje na našim ideološkim opredjeljenjima i realizaciji predizbornog programa”, zaključuje se u saopštenju.

loading...
Tagovi

Slične Objave

1 komentar

  1. Sazivanje vanrednog kongresa DPS-a je razlog da se na istom Milo (Djukaj) proglasi za mitropolita CPC kako nebi morao da ide u sumu, ovako ce kod Mirasa!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close