BEČIĆ ČESTITAO POČETAK ŠKOLSKE GODINE: Da svi zajedno uložimo napore u očuvanje zdravlja i za realizaciju školskih programa - Volim Podgoricu

BEČIĆ ČESTITAO POČETAK ŠKOLSKE GODINE: Da svi zajedno uložimo napore u očuvanje zdravlja i za realizaciju školskih programa

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je učenicima, nastavnicima i roditeljima početak školske 2020/2021 godine, sapšteno je iz Skupštine Crne Gore.

“U ime Skupštine Crne Gore učenicima, nastavnicima i roditeljima čestitam početak nove školske godine uz želju da svi zajedno uložimo napore u očuvanju zdravlja učenika i nastavnika, ali i pokažemo najveći stepen odgovornosti za realizaciju školskih programa”, kazao je on u čestitci.

Nadležni državni organi su, kako je dodao Bečić, u skladu sa svojim ovlašćenjima i obavezama utvrdili model realizacije nastave u uslovima složene epidemiološke situacije.

“Pozivam nastavnike i nastavno osoblje, đake i njihove roditelje da zajednički pokažu najveći stepen odgovornosti u poštovanju propisanih mjera. Samo disciplinom, potpunim i dosljednim poštovanjem mjera možemo uspjeti i konačno stati na put globalnoj zdravstvenoj prijetnji u našoj državi”, kazao je i dodao da je potpuno svjestan činjenice da je pohađanje nastave iz domova specifičan oblik realizacije školskih programa, ali je uvjeren je da je resorno ministarstvo u saradnji sa drugim državnim organima našlo u najvećem mogućem stepenu kompromisnu mjeru između zdravstvene prijetnje i neophodnosti daljeg obrazovanog razvoja djece.

“Svakako, to je posao nadležnih državnih organa i institucija, a ja hoću da vjerujem da su ispravno procijenili”, poručio je on.

Kako dodaje, “sa posebnom pažnjom pratim razvoj situacije u najugroženijim opštinama Nikšiću, Beranama i Andrijevici i apelujem na sve građane, a posebno u svijetlu početka nove školske godine na đake i nastavnike, da pokažu najveći mogući stepen odgovornosti u poštovanju zdravstvenih mjera”.

On je kazao da bi iskoristio priliku da zamoli nadležne organe da da ukoliko dođe do usložnjavanja situacije, pravovremeno donesu novi set mjera zdravstvene zaštite, prateći međunarodne standarde u borbi protiv koronavirusa.

“Na kraju, koristim priliku da još jednom svim đacima i njihovim roditeljima, nastavnicima i nastavnom osoblju poželim srećan početak nove školske godine, uz želju da sticanje znanja u složenim uslovima bude izazov koji će vas dodatno motivisati”, zaključio je Bečić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com