CETINJE: Epidemiološka situacija se pogoršava, a preporuke nadležnih se ne poštuju - Volim Podgoricu

CETINJE: Epidemiološka situacija se pogoršava, a preporuke nadležnih se ne poštuju

Epidemiološka situacija na Cetinju se pogoršava, a preporuke nadležnih ne poštuju se dovoljno. Zbog toga su opštinske službe često prinuđene da kažnjavaju one koji ne poštuju propisane mjere. Kazne su stotinu eura za građane i dvije i po hiljade za pravne subjekte.

Kao i u cijeloj državi, broj novooboljelih od koronavirusa prethodnih dana povećan je i u Prijestonici.

Građani kažu da su svjesni da se epidemiološka situacija u gradu usložnjava, pa preporuke nadležnih ovih dana poštuju više nego ranije.

Ipak, svakodnevne kontrole komunalnih službi pokazuju da se mjere ne poštuju dovoljno. Do sada su kažu samo upozoravali, ali će ubuduće poručuju biti primorani i da pišu kazne.

“Kontrola će se vršiti svih privrednih subjekata Prijestonice,kao i građana koji se zateknu na javnim površinama. Moram da naglasim da se kazne za fizička lica kreću od 100 eura,a za pravna lica 2500 i plus kazne za odgovorna lica”, kazao je za TVCG Savo Jašović, načelnik Komunalne policije.

Da su se građani opustili, te da su manje disciplinovani u odnosu na početak epidemije primjećuju i u Domu Zdravlja. U kovid ambulatama dnevno se pregleda i do 30 pacijenata.

Značajan problem u radu pravi im i to što nemaju rengen aparat,pa iz Doma zdravlja apeluju na nadležne da im ga nabave, kako ne bi morali pacijente da transportuju do Kliničkog centra.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com