“Crna Gora u Evropskoj uniji je jasno opredjeljenje buduće vlasti” - Volim Podgoricu

“Crna Gora u Evropskoj uniji je jasno opredjeljenje buduće vlasti”

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa ambasadorom Poljske u Crnoj Gori, Arturom Dmohovskim.

Bečić je istakao zadovoljstvo tradicionalno dobrim odnosima dvije prijateljske zemlje i naglasio spremnost za dalje unapređenje bilateralnih odnosa. Uz zahvalnost na kontinuiranoj podršci koju Poljska pruža ostvarenju crnogorskih strateških vanjskopolitičkih prioriteta.

Dmohovski je prenio srdačne čestitke povodom izbora od predsjednice Sejma Republike Poljske Elžbjete Vitek i izrazio je očekivanje da će Crna Gora nastaviti izgradnju evropskog i evroatlantskog puta, a da postojeći bilateralni odnosi predstavljaju dobru osnovu za produbljivanje saradnje dvije države kroz zajedničko NATO i buduće EU članstvo.

Tokom prijema Dmohovskog, Bečić se posebno osvrnuo na činjenicu da sve veći broj poljskih građana posjećuje Crnu Goru i izrazio očekivanje u pogledu daljeg snaženja ekonomske saradnje u obostranom interesu. Ovom prilikom, Bečić je izrazio i posebnu zahvalnost za upućenu donaciju medicinskih sredstava i opreme, koja je značajno pomogla Crnoj Gori i njenim zdravstvenim radnicima u borbi protiv pandemije.

Zajednički je konstatovano da parlamentarna saradnja na najvišem nivou i u okviru budućih grupa prijateljstva, značajno može doprinijeti snaženju veza dvije države.

Govoreći o prioritetima novog saziva Skupštine, predsjednik Bečić naveo je da je ključno stvoriti neophodne preduslove za reforme u oblasti pravosuđa i sprovesti proces sveobuhvatnih izbornih reformi. On je ponovio da Sporazum koji su potpisali predstavnici koalicija nove parlamentarne većine, potvrđuje da će nova vlast biti procrnogorska, proevropska, prozapadna, prograđanska i pomiriteljska.

“Potrebno je da se svi zajedno izdignemo iznad ličnih i partijskih interesa, jer interes Crne Gore i njenih građana mora biti prioritet koji nema alternativu”, zaključio je Bečić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com