Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, besplatna članarina za studente

Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) Univerziteta Crne Gore i ove godine će obilježiti Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, koji će se 5. oktobra održati u jedanaest narodnih biblioteka u Crnoj Gori kroz akciju pod nazivom Biblioteke za studente.

“Zahvaljujući upravo inicijativi Centralne univerzitetske biblioteke da sve narodne biblioteke u Crnoj Gori podrže navedenu akciju, biblioteke u Podgorici, Herceg Novom, Cetinju, Kotoru, Mojkovcu, Kolašinu, Plavu, Budvi, Bijelom Polju, Baru i Rožajama omogućiće u ponedjeljak, 5. oktobra, besplatno učlanjanje svim zainteresovanim crnogorskim studentima, bez obzira na to da li studiraju na državnom ili privatnim univerzitetima”, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

Cilj obilježavanja Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama je podsjećanje javnosti na važnost učešća biblioteka u procesu formalnog i neformalnog obrazovanja, kao i doprinos podizanju nivoa stručnosti bibliotečkog osoblja u Crnoj Gori i informacione pismenosti bibliotečkih korisnika.

“Program se realizuje u okviru Erasmus+ projekta Mreže servisa za podršku bibliotečkoj mreži Zapadnog Balkana (LNSS) kroz modernizaciju biblioteka i nivoa stručnosti i kvalifikacija bibliotečkog osoblja u visokoškolskim institucijama u zemljama Zapadnog Balkana”, dodaje se u saopštenju.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close